Juli 2007

TopGear nummer 25

Het groenste nummer ooit: Koenigsegggggg CCXR (+ 1.000 pk op biobrandstof!) – Honda’s groene F1-bolide – Citroën C-Métisse – Lexus LS 600h – Tesla Roadster – Jaguar XK Convertible (niet in Racing Green) – VW Kever (de oude) – G-Wiz crashtest – Honda SHS – Caparo T1 – groene Big Test (met Land Rover Defender)

Honda’s groene Formule 1-bolide

Geitensokken roepen nog wel eens dat de F1 een vieze bedoeling is: daarom belichten wij Honda’s schone F1-auto. We konden er nog niet mee rijden, maar mooi dat ‘ie is…

Koenigsegg CCXR

Het feit dat dit Zweedse monster meer dan 1.000 pk heeft of een roadster is, is niet zo bijzonder. Wel dat je er gewoon biobrandstof mee kunt tanken. Gestampte bloemetjes dus!

Citroën C-Métisse

Loop jij stiekem ook altijd warm voor de vormen van grote Citroëns? Dit prototype rijdt echt – op diesel en batterijen - en wij mochten het proberen. Héél cool, die C-dinges.

G-Wiz crashtest

Overdekte brommers op batterijen worden steeds populairder in de grote stad. Maar zijn ze wel veilig? Echt niet! We kochten er een en gingen naar EuroNCAP. BAM!!!

Volkswagen Kever (de echte)

Dit ding is totaal niet groen, maar toch ook weer wel. Vega-hippies die op sandalen van afgestorven boomschors lopen en alles roken dat brandt, zijn dol op de Kever. Peace man.

Jaguar XK Convertible

Een Jaguar hoort British Racing Green te zijn. En wij kregen een knalrode om de Franse natuur te verkennen… op zoek naar een groene Jaguar. Een hele echte groene Jaguar.

Honda SHS

Nog een prototype waarin we konden rijden. Drie meter en niet harder dan 5 km/u. Maar Honda bewijst hiermee dat groen niet per se saai is. Wat een schitterend ontwerp.

Tesla Roadster

Ja hoor, nóg een prototype waarin we konden rijden. Niemand die het hoorde want de Tesla rijdt geheel op gsm-batterijtjes. Een stuk of 5.000, aan elkaar geknoopt.

Lexus LS 600h

De ultieme hybride limo die gewoon te koop is: waar blijft de S-klasse of de 7-serie? Of heb je al ontdekt waar je in Nederland waterstof kan tanken? Bij Lexus moet je zijn.

Jeremy Clarkson deze maand

Clarkson valt al jaren in slaap van Formule 1. Hij pleit voor meer sex, drugs en rock ‘n roll: daar zou Hamilton een stuk vrolijker van worden. Voor de financiën heeft JC ook een idee.

James May deze maand

James verveelt zich en duikt in een gemeentelijk handboek voor het aanleggen van straten. Hij deelt zijn verbazing met jou en jij mag hopen dat het hier niet zo is geregeld.

Groene Big Test

Wat is nou echt schoner als je alles meeweegt? Een Prius, een Civic IMA, een Polo Bluemotion, een Qashqai misschien of gewoon een Land Rover Defender? Verbaas jezelf!

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken