September 2007

TopGear nummer 27

James May vertelt het hoe en waarom van de Top Gear goes Noordpool Challenge, we reden de BMW M3, de Mercedes C63 AMG en CL63 AMG, de Honda Civic Type RR (ja, met extra R), Maserati GT, Audi S5 en stopten schrijver Ronald Giphart in een 911 Cabrio en Aston V8 Roadster…

Noordpool Challenge

Hoe is het om een tijdje met Jeremy Clarkson in een Toyota en een tent door te brengen? James May weet er alles van en vertelt openhartig. En een beetje over die koude Challenge.

BMW’s M3

De zescilinder is vervangen door een V8, het aantal pk’s is gestegen tot 420 en de fotograaf werd een beetje misselijk toen wij er enkele Spaanse bergpasjes mee reden.

Maserati GT

De nieuwe coupé van Maserati ziet er schitterend uit, maar… is een beetje zwaar. En daardoor is-ie niet geschikt voor wat wij er mee wilden.

Giphart kiest

De 911 is zijn droomauto dus regelden we een 911 Cabrio. En een Aston Martin V8 Vantage Roadster. Kijken of Ronald Gipharts droom in tact blijft.

Mercedes C63 AMG

M3 krachtig? De nieuwe, opgevoerde C-klasse heeft bijna 40 pk meer en we konden er een circuit mee op. Nu heeft-ie geen banden meer.

Honda Civic Type RR

De nieuwe Civic Type R heeft 200 pk, net iets te weinig om echt van zich te doen laten spreken. Wij pleiten dan ook voor een Type RR. En reden er alvast in.

Audi S5

Nog meer circuits: met de Audi S5 op onze eigen Asser circuit. Bij een lekker zomers weertje – het kwam met bakken uit de lucht – vol gas.

Jeremy’s column

Clarkson zoekt in onze koopgids naar de ideale auto en komt uit bij een Subaru Forrester. Toch zou hij een Alfa Brera kopen als-ie 50.000 euro zou mogen uitgeven.

James’ column

De zomer is begonnen, de zon scheen tussen de regen door dus James haalt al zijn oude bakken van stal. En kan vervolgens naar de garage om ze te laten rijden…

Big Test

Ja, het is zomer: de Big Test gaat deze keer dan ook tussen drie chique cabrio’s. De TT Roadster, de Alfa Spider en de Mercedes SLK. En eentje rijdt toch beroerd!

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken