Oktober 2007

TopGear nummer 28

De snelste elf supercars van nu op het eiland Man: Lambo Murciélago LP640 Roadster – Porsche 911 GT3 – Ferrari 599 GTB – Audi R8 – BMW M3 – Ford GT (oké, die is niet van nu, maar het is de ex van Clarkson) – Jaguar XKR – Aston Martin V8 – Caparo T1 – Ariel Atom – Clio RenaultSport 197

Top Gear op het eiland Man

Veel asfalt, veel bochten, veel snelle auto’s en geen snelheidslimieten. Zelfs The Stig kwam per heli kijken wat Clarkson met de redactie van plan was.

Jaguar XF

Inmiddels is alles aan Jaguar nieuwste, de XF, bij ons bekend. Dus straks ook bij jou. Zo je dat zou willen weten. Tijd om er maar eens écht in te gaan rijden.

Met een UFO door Australië

Nederlandse studenten lui en dom? Echt niet. Een team van de TU Delft probeert met een UFO – de Nuna 4 – Australië door te racen. Op zonnecellen!

McCedes SLR Roadster

Is het nou een damescabrio van dik zes ton of is-ie meer voor kerels met borsthaar? En achterlijk veel geld. En een blonde vriendin, waarschijnlijk.

Seat in de WTCC

Ze houden de BMW’s (nog) niet bij, scheuren inmiddels op diesel (yek) en hebben met Tim of Tom of Tam Coronel best een talent. Nu de fabrieks-pk’s nog!

Stadskarretjes

Ja, iedereen vindt de nieuwe Fiat 500 – leverbaar in 2018, Fiat schiet eens op! – de ideale boodschappencar. Maar er zijn er meer. Mitsubishi i bijvoorbeeld? Wat?

Jeremy’s column

Clarkson vindt het weer eens nodig, en waarschijnlijk ook leuk, een beroepsgroep te schofferen: ‘alle autodesigners zijn homo’. Alsof auto’s designen geen beroep is.

James’ column

James’ broek liep bijna vol toen zijn – hoe kan het ook anders – klassieke vliegtuigje in de lucht uitviel. Even maar. Kan hij niet gewoon oude Bentleys blijven rijden?

Big Test

Drie dikke zakensedans, waarvan er helaas één niet in Nederland leverbaar is. Dat zou wel eens de lekkerste kunnen zijn: Chrysler 300C SRT-8 vs Audi A6 4.2 V8 FSI vs Vauxhall VXR8.

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken