November 2007

TopGear nummer 29

We reden als eerste ter wereld met de Aston Martin DBS en vergeleken die direct maar even met de Vanquish. En verder: Lamborghini Reventón – Bentley Continental GT Speed – Peugeot 308 – Audi A4 – Volkswagen Tiguan – Mini Clubman – Ferrari 430 Scuderia – Mitsubishi Evo X – Volkswagen Golf W12 – Top Gear tv-preview

Aston Martin DBS

Top Gear reed als eerste ter wereld met de nieuwe Aston Martin DBS – die van James Bond. Met een Vanquiash erbij, waarvan-ie overigens geen vervanger is…

Lambo Reventón

Is het een Mucriélago die achterin een straaljager gereden is? Nee, maar het lijkt er wel sterk op. Met geen radar waarneembaar. Handig toch?

Mini Clubman

Oude tijden herleven met de Mini Clubman. Een Mini stationcar met twee klapdeurtjes achterop. Of dat handig is? Mwah.

Top Gear tv-preview

Clarkson reed in de eerste aflevering in de Golf W12 – en hield ‘m heel. Bij ons lees je wat de heren nog voor je in petto hebben.

Ferrari 430 Scuderia

Ferrari kleedde de F430 wat uit, trok zwarte strepen over de koets en gaf de V8 510 pk mee. Wij testen uit wat Schumi ervan gebakken heeft.

Mitsubishi Evo X

Valt er na tien versies Evo nog wat te verbeteren? Er is maar één manier om daar achter te komen: het circuit op en zo hard mogelijk rijden.

BMW zonder chauffeur

Kan een auto zonder chaffeur op behoorlijke wijze een circuit rondracen? Ja, dat kan, bij BMW. Maar het is doodeng. En heel kicken.

Bentley Conti GT Speed

De wijzigigen zijn niet schokkend met 50 pk meer en een toegenomen topsnelheid van 6 km/u. Maar het beest dat de GT al was is nu nog extremer. Echt!

Jeremy’s column

Jeremy weet de oplossing voor James om van z’n zwarte nagelranden af te komen. Los van stoppen met sleutelen aan oude troep.

James’ column

James bedacht samen met Richard Hammond een nieuwe raceklasse: oké, ze verveelden zich, maar het klinkt toch niet onaardig. Lees zelf maar…

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken