December 2007

TopGear nummer 30

Wij reden als eerste ter wereld – denken we – met de Lamborghini Reventón. En verder: Alfa 8C Competizione – Nissan GT-R – Jaguar XF – Audi R8 – Porsche 911 Turbo vs 911 GT3 vs 911 GT2 – Opel GT vs Pontiac Solstice – BMW M5 Touring – Suzuki Swift Sport vs Swift Cup – Hammond doet verslag van Top Gear in Botswana

Lambo Reventón

Erg aardig, we mochten er als eerste zo zei men, mee rijden. Maar niet harder dan 100-nog-wat, niet te dwars, niet te dit en niet te dat. Toch genoeg voor een smeuïg verhaal.

Citroën C-Cactus

De naam is wat stekelig, het autootje wonderbaarlijk. Hier is echt anders over nagedacht en dat hebben we even uiteen gezet. De toekomst volgens Citroën.

Hammond in Botswana

Richard Hammond doet uit de doeken hoe hij het uithield met Jeremy en James in de Woestijn van Botswana. In een Opel Kadett. Genaamd Oliver.

Alfa 8C Competizione

Hij ziet er fantastisch uit, jammer dat de Reventón hem qua nieuwswaarde overtrof, maar we leggen je natuurlijk wel uit hoe hij rijdt. En wat we er van vinden.

Jaguar XF

Iedereen laat al zien met de XF gereden te hebben. Bullshit. Er is een aantal testmodellen die erg lijken op de echte. En nog werken ook. We zaten op de achterbank…

Opel GT vs Pontiac Solstice

Broer en zus zullen we maar zeggen: de ene is hoekig en blokkig en nukkig en snel, de ander is ronder, wulpser en gemakkelijker te rijden. Maar lang niet zo snel. Is dat erg?

Nissan GT-R

Dit is werelds snelste GT en waarschijnlijk werelds fraaiste en beste. Volgende maand lees je hoe hij rijdt, nu schotelen we je alle hightech grappen en grollen voor.

Porsche 911’en

Porsche-marketing ten top: de 911 Turbo vs 911 GT3 vs 911 GT2. Alledrie snel, de een nog linker dan de ander, de een nog duurder dan de ander. Welke kiezen we?

Jeremy’s Column

Jeremy prijst en looft deze maand de rijkste verdwenen ballonvaarder ter wereld, Steve Fossett. De kans dat hij ooit nog levend wordt gevonden is nagenoeg nihil. En dat is jammer.

James’ column

James houdt een pleidooi om toch vooral maar te blijven drinken. Niet in kleine hoeveelheden, gewoon goed. Daar wordt je namelijk lekker vergeetachtig van…

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken