Januari 2008

TopGear nummer 31

Jeremy Clarkson over de Ferrari 430 Scuderia – The Stig en de Nissan GT-R met Porsche 911 Turbo erachter – Ford Focus – Richard Hammond in de F1 – Renault Laguna Coupé – Subaru WRX STi – Op ‘bezoek’ bij Peel – Maserati GranTurismo vs Mercedes SL – BMW M3 vs Benz C AMG vs Porsche Cayman – en veel meer…

Clarkson in de Ferrari 430 Scuderia

JC kon er nog net mee op de coverfoto, voordat iemand anders deze Scud plat reed. Maar gelukkig heeft hij er lang genoeg in gereden om te vertellen wat-ie er van vindt…

Nissan GT-R

Wij reden met Nissans Porsche-killer. Plotseling stond er iemand op de weg. In wit racepak. Met witte racehelm. Hij zei niets, keek naar de 911 en stapte in de GT-R…

Subaru Impreza WRX STi

Het uiterlijk van de gewone Impreza valt traditiegetrouw tegen, maar dat van de WRX STi zeker niet. Valt er nog wat te verbeteren aan dit monster?

Maserati vs Mercedes

Acteur Edo Brunner – niet de kleinste – testte voor ons twee dikke bakken: de nieuwe Maserati GranTurismo en de ‘oude’ Mercedes SL. Anderhalve ton, 400 pk, brullen maar!

Richard Hammond in de Formule 1

Nee, zo goed rijdt-ie nou ook weer niet. Sterker, hij mocht alleen een paar rondjes in de Alonso-Renault van twee seizoenen geleden. Gezien op tv, hier zijn ervaringen.

Op bezoek bij Peel

Herinner je Clarkson nog in dat hele kleine autootje? Dat was een Peel. Wij gingen op zoek naar de overgebleven resten van de fabriek. Op het eiland Man.

Fords nieuwe Focus

We maken geen promo’s, voor niemand. Maar de nieuwe Focus is echt heel, heel erg goed. Geen spraakmakend uiterlijk, maar erin een sturen is een feest.

M3 vs C AMG

Dikke BMW tegen dikke Mercedes. Heeft BMW het met de nieuwe M3 bij het rechte eind, kunnen ze weerstand bieden tegen de zeer goede C-klasse AMG? Leesch!

M3 vs Cayman

We zijn nog niet klaar met die M3. De lat lag bij BMW zo hoog, zou-ie het niveau van een qua prijs enigszins vergelijkbare Porsche halen? Die Cayman? Leesch ook!

Jeremy’s column

JC pleit voor meer acceptatie van autojournalisten. Auto’s zijn niet fout, je mag er gerust over praten. Zou het komen van een soort blauwtje dat hij liep met Uma Thurman?

James’ column

Heb jij al carbonfiber op je dashboard? Of op je dak? James legt uit waarom dit allemaal gelul is. Heel slap gelul. Net alsof je met het woordje TURBO op je auto harder gaat…

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken