Oktober 2005

TopGear nummer 4

Ford Iosis – Aston Martin V8 Vantage – Volvo 3CC – Ferrari F430 – Lotus Exige 240R – Citroën C2 – Mercedes 300 SLR, 722 – VW Golf Plus – Pagani Zonda F – Coole klassiekers – Fiat Panda vs Kia Picanto vs Citroën C1

Ford Iosis

 
Fords visie op de nieuwe Mondeo: de Iosis. Dit concept van Ford wordt op de IAA van Frankfurt aan het grote publiek getoond, Top Gear was bij Ford voor een exclusieve fotoshoot en sprak uitgebreid met de designers bij Ford. Ook waren we in de Italiaanse studio waar Ford haar nieuwste concepten laat… schaven. Als Ford voortborduurt op de Iosis dan hebben ze sinds de Sierra uit de jaren ’80 zeker weer een opzienbarend model. Onze mening over de Mondeo-studie, geheel in jaren ’80-stijl: DOE MAAR!

Aston Martin V8 Vantage

Voor een uitgebreide test met de nieuwe Aston Martin V8 Vantage negeerde Jeremy Clarkson het doktersadvies om vooral niet in een auto te stappen. Wil hij zijn rug binnenkort weer normaal kunnen gebruiken. ‘t Was de moeite en de pijn waard: een topauto maar… nog geen 911!

Lotus Exige 240R

Tim Coronel in de nieuwe Lotus Exige 240R: 240 pk voor een wagentje van 930 kilo! En zo klein dat we bij en met Tim de kartbaan zijn opgegaan. En met een acceleratie van 0 naar 100 in 3,9 seconden geeft dat best spektakel.

Jaguar XK

De nieuwe Jaguar XK is er nu definitief: het duurt nog even voordat ‘ie leverbaar is maar de foto’s beloven veel. En volgende maand weten we ook hoe de convertible er uitziet.

Pagani Zonda F

Pagani vond de Zonda S wellicht wat tam en bracht de Zonda F. Iets meer dan 600 pk uit de AMG V12 was voor Top Gear voldoende om er wat mooie foto’s van te schieten. En we hebben er in gereden natuurlijk.

Ferrari F430 geslepen

Matteo Lanzaveccia, Ferrari’s 34-jarige ex-race-engineer vertelt hoe hij met zijn team de F430 zo geslepen heeft dat ‘ie nog beter is dan de 360. Een ruimhartige en technische opening van zaken. Zelfs voor ons volledig begrijpbaar.

Volvo 3CC

Met de Volvo 3CC rijden? We kregen het voorelkaar maar vraag niet hoe. Heel voorzichtig lieten we de motor en batterijen werken en onder het streng toeziende oog van de Volvo-constructeurs kwamen we al snel tot de conclusie dat Volvo maar gauw met productie moet beginnen.

Jeremy Clarkson deze maand

Jeremy Clarkson schrijft elke maand een column over zaken die hem bezig houden: deze maand een pleidooi over de motorrijder op zondag. Volgens hem is het wellicht een idee om motorfietsen ook met brandstofcellen uit te rusten. Zodat hij in de tuin z’n kinderen kan verstaan als er een Yamonuki GFRXT-1200ZQ op een kilometer afstand de gashendel opentrekt.

James May deze maand

James May zocht een reservelampje voor zijn oude 911 en kwam terug met een splinternieuwe Boxster. En niet alleen omdat Clarkson en Hammond het een armeluis-Porsche vinden, maar vooral omdat die auto zo’n enorm plezier verschaft en niet met een noodgang afschrijft.

Big Test

Elke maand de Big Test: deze maand drie kleintjes met vier deuren. De Citroën C1, Fiat Panda en Kia Picanto nemen het tegen elkaar op. Niet bepaald driften en slippen maar wel bepaald een goede koop voor de kleine beurs…

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken