November 2005

TopGear nummer 5

Aston Martin V8 Vantage vs Porsche 911 Carrera S – Mercedes S-klasse – Smart Fortwo – New Mini – Porsche Cayman S – Renault Clio vs Fiat Punto – Jaguar XK – Ford Hybrid Escape – Lexus GS300 vs Mercedes E-klasse vs BMW 5-serie

Aston Martin V8 vs Porsche 911 Carrera S

Top Gear-presentatoren Richard Hammond en James May gaan een man-tot-man gevecht aan om te bepalen wat ze nu liever hebben: de nieuwe Aston Martin V8 Vantage of de Porsche 911 Carrera S. Het is duidelijk dat de wat oudere en rustige May de voorkeur geeft aan de Aston terwijl snelle jongeling Hammond liever in een 911 zit. Rokend rubber, bloedneuzen en noodstops. Uit de foto mag blijken dat de discussie enigszins verhit verliep…

Porsche Cayman S

En nu we het toch over Porsche hebben, we voelden de nieuwe Cayman aan de tand op de Duitse Autobahn. Waarom maakt Porsche ons het zo moeilijk met al dat moois?

Bentley Continental Flying Spur

De Bentley Continental Flying Spur, een hele mond vol voor een hele boel auto, is leverbaar in Nederland. Geen auto voor een chauffeur dus wij togen er zelf mee naar de stad der noeste werkers: Rotterdam…

Mercedes S-klasse

Een technisch wonder op wielen, zo kan de nieuwe Mercedes S-klasse zeker betiteld worden. Een uitgebreid rijverslag ervan én alle technische ins en outs belicht. Wie wil er nu nog een 7-serie? Of een A8?

Ford Hybrid

Speciaal voor milieuactivisten: met een Ford SUV de Limburgse grotten in. Op zoek naar allemaal zeldzame beestjes die we met onze uitlaatgassen nog zeldzamer kunnen laten worden.

Renault Clio vs Fiat Grande Punto

 
Een nieuwe kleine Fransman en een nieuwe kleine Italiaan: de Renault Clio en de Fiat Grande Punto. Beide fraai van vorm, beide in eenzelfde segment en voor beide fabrikanten geldt: jagen op nieuwe klanten. Of dat gaat lukken, valt te bezien maar de voortekenen zijn goed.

Jeremy Clarkson deze maand

En over milieuactivisten gesproken, Jeremy Clarkson schrijft elke maand een column over zaken die hem bezig houden: zo was er de vegetarische taart die hij van een lief activistisch meisje kreeg. Een aardig cadeau… in z’n gezicht. Desalniettemin heeft Clarkson een paar goede tips in petto om flink van je auto te genieten…

James May deze maand

James May beschrijft in zijn column hoe hij met wat vervallen speelgoed met gemak een zeer complex vormgegeven auto ontwerpt: de Volvo 240 station. Het houdt hem nachten lang wakker en brengt hem tot het besef dat Volvo destijds een kunststukje heeft afgeleverd.

Big Test

‘Dikke’ zakensedans in de test: Mercedes E280 vs Lexus GS300 vs BMW 530i. Natuurlijk, je denkt al bij voorbaat te weten wie dat gaat winnen. Prima, maar weet je ook of de Lexus of de Mercedes tweede wordt?

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken