December 2005

TopGear nummer 6

Jaguar XK Convertible – Mini Dähler – Citroën C6 – Bugatti Veyron – Ford Mustang – Lexus IS250 – Subaru WRX STi – Alfa Brera – Agco Challenger – Mercedes E-klasse combi vs Saab 9-3 Estate vs BMW 3-serie touring

GRATIS HOT HATCH GIDS

GRATIS boekje met de 40 Heetste Hatchbacks ooit. Na de nieuwste Golf GTI, de Astra OPC is er nu de Focus ST. Top Gear dook in de historie van de GTI en testte ook deze drie hete hatchbacks uitgebreid. De conclusie is verrassend…

Jaguar XK Convertible

De nieuwe Jaguar XK met hoofdontwerper Mike Cross: heeft ‘ie het comfort en de finesse van een 645 én de sportiviteit van een basis-911?

Bugatti Veyron met James May & Gordon Murray

Onze eigen ‘Captain Slow’, James May in de Bugatti Veyron. Dat gaat nog wel. Maar zo makkelijk komt de Veyron er niet vanaf: James toog naar Gordon Murray, niemand minder dan de geestelijk vader van de McLaren F1. En Murray is bepaald niet mild…

Mini Cooper S Dahler vs Mini Type R

Elke Mini kan twee keer harder dan ‘ie kan. Cruyffiaans? Nee, realiteit. De nieuwe Mini Cooper S Dähler contra de oude Mini Cooper Type R. 220 pk nieuw tegen 160 pk oud. Herrie op de weg!

Citroen C6

Alors, de C6 van Citroën, natuurlijk waren we benieuwd naar het karakter van deze Franse limousine. We kunnen kort zijn: écht Citroën én met Duitse precisie in elkaar gezet. Dat is zachtjes zweven met aanvaardbare afschrijving.

Nissan Skyline GT-R

Het prototype van de nieuwe Nissan GT-R onthult: alle details (maar toch ook niet) van deze non-conformistische straatracer voor op het circuit.

Jeremy Clarkson deze maand

Is Jeremy nu Francofiel of niet? In Frankrijk kwam hij tot de conclusie dat die Fransen hun wegennet eigenlijk zeer goed voor elkaar hebben. En hun tankstations, hun toiletten, hun gendarmes, hun lunches, hun… Mon Dieu Clarkson!

James May deze maand

James May is ook helemaal om voor wat betreft Frankrijk: men deed galant in het verkeer, gaf voorrang… Zelfs in Parijs. Zouden onze Engelse presentatoren én schrijvers hun lichte chauvinisme aan de kant zetten? En is chauvinisme trouwens niet Frans? En James niet Engels voor Jean?

Big Test

Tien jaar geleden had een compacte diesel stationwagen net zoveel vermaak te bieden als een wortelkanaalbehandeling bij de tandarts maar tijden veranderen. In de Big Test van deze maand drie bovenmodale stations: BMW 320d Touring vs Mercedes C220 CDI Combi vs Saab 9-3 1.9 TiD Sport Estate. Wilt u weten waarom de BMW wint? Lees het in nummer 6!

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken