Maart 2006

TopGear nummer 9

Lamborghini Gallardo Spyder – Ford GT-X1 – Jaguar XK – Peugeot 207 – Audi Q7 – Ford Ranger – Parijs-Dakar – Aston Martin DB5 – Volvo C70 – BMW Z4 vs Mazda MX-5 vs Mini Cooper S Cabriolet

Lamborghini Gallardo Spyder

We zijn het weer hier beu dus togen we naar Miami om zowel in de Lamborghini Spyder als de Ford GTX1 te genieten… van het weer. En de mensen. En ook wel van die twee auto’s.

Ford GT-X1

‘t Kost wat maar in Amerika bouwen ze je Ford GT voor je om naar een dakloos model. Dat betekent permanent genieten in tunnels en nogal veel bekijks. Niet verkeerd in het nachtleven van Miami.

Aston martin DB5

James Bonds Aston Martin DB5 haalde onlangs het NOS-journaal omdat ‘ie geveild werd. Wij reden er nog snel even mee voordat de nieuwe eigenaar zich meldt. Op de plek waar Bonds schepper zijn speciale training kreeg.

Peugeot 207

De nieuwe Peugeot 207 is in aantocht: ook de 207 wordt groter, steviger en beter, net zoals de concurrentie. Wij spraken met Peugeots ontwerper over zijn visie op de 207.

Jaguar XK

Jaguar nodigde bijna het gehele journaille uit in Zuid-Afrika om met de nieuwe XK kennis te maken. Nu deden wij dat ook, en in Scandinavië met Jeremy Clarkson. De XK vanuit twee invalshoeken.

Volvo C70

‘Wij reden de C70 in Dubai.’ Zo ongeveer luidt de aankondiging in wat andere autoblaadjes maar… we reden de C70 allemaal in Dubai! Waar anders kan de fraaie kap open in februari? Op kosten van Volvo.

Ferrari 612 Scaglietti in de maak

James May nam een kijkje achter de schermen bij Ferrari: hoe bouwt men de Scaglietti? Over kleine mannekes met grote ego’s die nauwelijks Engels spreken. Maar auto’s bouwen om je vingers bij af te likken…

Jeremy Clarkson deze maand

Waar koopt een doorsnee Engelse patriot tegenwoordig zijn auto? Omdat we hier niet allemaal in een Donkervoort of Spyker kunnen rijden, zijn we er hier wel aan gewend. Maar Clarkson nog niet…

James May deze maand

De bemoeizuchtige arm van de anti-rooklobby reikt inmiddels zo ver dat James moeite heeft om een dikke sigaar in z’n eigen Bentley te roken. En helemaal in zijn Boxster, maar dat ligt niet aan die lobby…

Big Test

Nu de Mazda MX-5 leverbaar is, moet ‘ie in de Big Test. En wel tegen twee opponenten die je niet helemaal zou verwachten: een forse Mini – een echte cabrio die in de Works-uitvoering aardig kan meedoen qua prijs – en het kleinste, goedkoopste Z4’tje, die met 2-liter motor. En dan ontlopen ze elkaar qua prijs in ieder geval niet extreem veel meer. Dus helpen we je te kiezen.

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken