November 2013

TopGear Magazine 101

TopGear nummer 101

Deze maand: de langverwachte Alfa Romeo 4C waarin ook Richard Hammond rijdt, en verder: Porsche 911 Turbo S – Mercedes-Benz S 63 AMG – Rolls-Royce Wraith – Nissan Juke vs Renault Captur vs Peugeot 2008 vs Fiat Panda – Corvette Stingray – Jaguar Project 7 – Porsche Moby Dick – Caterham AeroSeven – BMW i8 – Jaguar XJR – Citroën Grand C4 Picasso – Audi RS Q3 – Peugeot 308 – Mazda3 en een paar foutjes van TopGear…

Alfa Romeo 4C

Het duurde een paar jaar voordat ie definitief klaar was, en nu is ie dat en konden wij erin rijden! Jeuj! 240 pk (en niet 260 zoals op de cover staat 😉 en nog geen 60.000 euro: dat is top!

Richard Hammond in de 4C

Nu we toch in Italië waren, lieten we Hammond ook een stukje in de Alfa 4C rijden – handig voor de tv-uitzendingen. Oh, nu hebben we verklapt dat de 4C erin zit. Met Hammond.

Porsche 911 Turbo S

Natuurlijk is ie ontiegelijk snel, de snelste serie-geproduceerde Porsche ooit tot de 918 Spyder eindelijk eens op de markt komt. En als je dacht dat deze Turbo S niet beter kon dan de vorige: mis!

Rolls-Royce Wraith

Ja, z'n naam klinkt ons altijd wat viezig in de oren, alsof je naar de wang van je ouwe vrijgelle tante staart, maar het is de gewoon de meest sportieve Rolls ooit met een rare naam. Nou en?

BMW i8

We reden een pre-productiemodel met stompzinnige beplakking, maar dat zorgde er allemaal niet voor dat ie niet lekker is. Juist heel lekker. En met vleugeldeuren – we houden van vleugeldeuren.

Chevrolet Corvette Stingray

Of moet dat Chevrolet er nu af? Dat wisselt nog wel eens, lekker handig allemaal, maar los daarvan: de nieuwe Corvette is nóg beter en komt nog dichter bij een 911. Al jaren.

Jaguar Project 7

Hij is te koop, denken we, en The Stig vindt 'm wel lekker getuige de rookwalmen waarin hij de Jaguar Project 7 wentelde. Verder is het natuurlijk een knotsgek apparaat.

Clarkson over wrappen

Alleen extreem slechte voetballers laten hun auto wrappen. Zo, pak aan, mocht je tegen betaling tegen een bal aan trappen en een matzwarte A5 rijden. Maar een roze Rolls ziet JC wel zitten.

May over elektriciteit

Professor dokter James J. May weet alles. Alleen snapt hij geen drol van van elektriciteit. Niemand trouwens, beweert hij. En daardoor krijgt ie z'n oude motorfiets niet aan de praat.

Hammond over versnellingsbakken

Hij haatte dsg-bakken tot in z'n vezels: sloom, ruw – schakelen met een pook is gewoon fijner. Totdat Hamster los mocht gaan in de nieuwe Porsche 911 GT3 – alleen met dsg-bak te koop.

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken