Augustus 2010

TopGear nummer 62

Deze maand: The Stig test elf hete hatchbacks – nog meer hatchbacks – en nóg meer hatchbacks – lekkere limo’s – James May in de Dacia Duster – rijden met de Audi A1, Maserati GranCabrio, twee Abarthjes en de Mini Countryman – en nog veel meer…

The Stig doet elf hatchbacks

Natuurlijk zijn Ferrari’s leuk en Porsches snel. Maar hete hatchbacks zijn niet minder leuk en al bijna niks minder snel. We gaan bergop met een elftal.

Lekkere limo’s

Neem drie Duitse topmerken en een Jag, neem hun topmodellen, neem daarvan de types met veel cilinders en zet ze dan tegenover elkaar.

Walter Röhrl

TopGear’s Man der Mannen heet Walter Röhrl, en niet anders. De voormalige rallykampioen der rallykampioenen spreekt. Over kansen en keuzes.

May in de Duster

De man die het begrip ‘langzaam’ nieuwe inhoud heeft gegeven stapt in een Dacia. Het zal je niet verbazen: May vindt ‘m te gek.

Audi A1

Audi claimt dat de A1 hip, sportief en in z’n klasse toch wel bijna uniek is. Tuurlijk. Wij proberen het allemaal.

Maserati GranCabrio

Er wordt wel eens gezegd dat over schoonheid te twisten valt. Kijk naar de GranCabrio en je weet: wat een volslagen onzin.

Mini Countryman

De eerste vierdeurs Mini biedt plaats aan vier personen, met ledematen en al. Een knappe prestatie. Rijdt het ook een beetje?

Jeremy Clarkson over de 911

Na talloze varianten op de 911 die Jeremy met liefde affakkelde, heeft Porsche er eindelijk één gemaakt die bij hem in de smaak valt.

Richard Hammond over angst

Ben jij wel eens bang? Richard wel, en hij vindt het heerlijk. Het is een van de vele geneugten van het rijden met snelle auto’s. Met een straalmotor of zo.

James May heeft vooroordelen

Tip voor timmerlui: schaf een juweel van een klassieke, Britse auto aan. Misschien dat James dan een verbouwinkje voor je heeft.

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken