November 2010

TopGear nummer 65

Deze maand: de Lamborghini Sesto Elemento – de SSC Ultimate Aero II – de nieuwe Bentley Continental GT – heel veel nieuwe Lotussen – de Range Rover Evoque – 12 uur racen in een Dacia – rijden met de Audi A7, Cadillac CTS-V Coupe en Opel Ampera – en nog veel meer…

Lamborghini Sesto Elemento

Koolstofvezel, koolstofvezel en nog eens koolstofvezel. Lamborghini zegt er alles over te weten, en laat dat ook zien met een superlichtgewicht.

SSC Ultimate Aero II

De snelste auto ter wereld, zoals z’n naam zegt, is ie nog niet. Maar als ie straks klaar is… En er goed uitzien is altijd goed.

Bentley Continental GT

Natuurlijk, wij denken ook dat ie veel te veel lijkt op de oude Continental GT. Maar toch is ie helemaal nieuw. We leggen het je graag uit.

Lotus wedergeboren

Het geld staat op de bank, de nieuwe ingenieurs zijn uit de startblokken gevlogen en zes nieuwe modellen staan te trappelen om te worden bereden.

Ariel Atom V8

Wil je een hardcore circuitauto, dan moet je de Ariel hebben. En het liefst deze volslagen knettergekke V8 Atom 500. Jeremy’s gezicht is niet langer veilig.

Audi A7

Zakensedans waren nooit sexy. Toen kwam de Mercedes CLS. Audi kon niet achterblijven, dus bieden ze zes jaar later tegenwind – en hoe.

Cadillac CTS-V Coupe

Met de CTS-V Coupe heeft Cadillac de gevestigde Europese orde van sportlimo’s op de korrel. Nu nog kopers vinden die niet malen om goedkoop plastic.

Jeremy Clarkson over rijden met Kato

De Ferrari 599 GTO is een boosaardige bolide; althans dat was ie, tot Jeremy zo kinderachtig was hem een naam te geven. Auto’s zijn geen mensen.

Richard Hammond over simpele techniek

Toen de Mustang ziek werd, was geen enkele laptop in staat om de diagnose te stellen, laat staan genezing te bieden. De handen moesten uit de mouwen.

James May over de geuren van auto’s

Laat die Davidoff ‘Cool Water’ maar staan. Wil je als een man ruiken, dan moet je ‘Eau de Willesden’ hebben, van de Rolls-Royce Corniche uit 1972.

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken