December 2010

TopGear nummer 66

Deze maand: de Pagani Zonda R – een Porsche 911 GT3, aangepakt door Manthey – kekke coupés: RCZ vs CR-Z – het QT Wildcat offroadmonster – James Bond’s Aston DB5 – 75 jaar Jaguar – rijden met de Mercedes CLS, Volkswagen Passat, Citroën C4, Ford C-Max, Lexus CT200h en vier elektrische auto’s – en nog veel meer…

Pagani Zonda R

Alles kan altijd slechter, luidt een gezegde. In autoland is het omgekeerde waar. Alles kan altijd beter. Zelfs een Pagani Zonda. Jeremy maakt je jaloers.

QT Wildcat

Vroeger was het een Bowler, tegenwoordig heet het QT. Wat maakt het uit, ze maken nog steeds idioot snelle omgebouwde Land Rovers en die vinden wij heerlijk!

Manthey 911 GT3 M480

Nou is een 911 GT3 best een aardig karretje, maar zoals gezegd kan alles natuurlijk een stuk beter. Sneller. Harder. TopGear gaat op bezoek bij edeltuner Manthey.

RCZ vs CR-Z

Ofwel Peugeot versus Honda. De bijna-naamgenoten RCZ en CR-Z nemen het tegen elkaar op: diesel tegen hybride. Eerlijk? Eigenlijk best wel, maar dat lees je zelf.

Mercedes CLS

De CLS, met enige afstand het meest controversiële model dat de Duitsers ooit introduceerden, is aan z’n tweede generatie toe. Of ie nog steeds zo spraakmakend is?

Volkswagen Passat

Sinds Volkswagen met de Passat begon, in 1973, zijn er wereldwijd vijftien miljoen exemplaren verkocht. Deze is nu nog strakker, stiller en beter. Spannend he?

Lexus CT200h

Lexus legt zijn ziel en zaligheid in hybrides en wil zich graag onderscheiden van de concurrentie. Daar slagen ze best aardig in. Maar wat nou, ‘Sport’?

Jeremy Clarkson over de Grieken

Wat hebben de Grieken eigenlijk ooit voor ons gedaan? Nee, niks democratie en niks filosofie. Jeremy onthult hun belangrijkste bijdrage aan onze cultuur.

Richard Hammond over klassiekerknutselen

Zen en de kunst van voorbeeldig onderhoud aan je klassieker: Richard gaat op zoek naar de diepere geheimen achter het portierpaneel van zijn oude Jaguar E-Type.

James May wil jouw filmpjes

Volg James in de wondere wereld van idiotie en abstractie. Het enige wat je nodig hebt is een minicamera en de wil het obscure in beelden te vangen.

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken