De nieuwe Top Gear is uit, het feestdagennummer. Helemaal vol met auto’s die jij vast in je schoen wilt hebben, of onder die afgezaagde naaldboom. Onze nummer 1 op het verlanglijstje? De Mercedes-Benz SLS AMG. Goed, 420 pk is niet al te veel, en bijna drie ton als verkoopprijs weer wel: de vleugeldeuren zijn übercool. De rest van de auto trouwens ook. We mochten er een beetje stiekem mee rijden, op de Nürburgring, zodat we je alvast kunnen verklappen hoe-ie rijdt. En waarom-ie nu dus bovenaan ons verlanglijstje staat.

Ook geen kinderachtig wagentje is de Lexus LF-A. Alleen kost die vijf ton, en dat is wel erg veel voor een auto van een merk dat normaal dodelijk saai is. Op de IS-F na dan. Alleen, deze LF-A is echt even wat anders. Met 500 pk, de looks van een ruimteschip en het geluid van een F1-auto mag-ie van ons naast de SLS op de oprit.

Daarachter parkeren we dan een Bugatti Galibier – waarschijnlijk net zo duur als een vrijstaand huis met zwembad, paardenstallen en inpandige sauna. En net zo glimmend als de wielen van je oude Golf. 

En misschien was het je niet ontschoten, maar de nieuwe Top Gear tv-serie is weer aan de gang. In ons nieuwe nummer lees je wat de heren zoal uitvreten. Althans, volgens de producer, die nadrukkelijk een slag om de arm houdt of alles wat wij schrijven ook echt op tv te zien zal zijn. We denken van wel.

James May test twee auto’s die je helemaal niet hebben wilt, maar waar je waarschijnlijk wel in rijden moet: de Volkswagen Polo en de Ford Fiesta. Lees het oordeel van de man die van kleine auto’s houdt en nog steeds een Panda rijdt. Dan vertellen wij je er ook achteraan of je nu een Maserati Quattroporte moet hebben of een Porsche Panamera. En dan kijken we even niet naar de afschrijving.

Nog meer leuks? Wat dacht je van een spotgoedkoop abonnement, hier? O, had je dat al. In dat geval valt dit nieuwe nummer vanzelf in je bus. Veel leesplezier! 

Advertentie

Reacties

Meer
Advertentie