Een box met een driedelig overzicht van de programma’s die Jeremy Clarkson voor Top Gear heeft gepresenteerd. Ruim drie uur lang het beste van Extreme Machines, Speed en Motorworld.

Het allerbeste uit Extreme Machines
‘Stap niet in Jeremy, dat is zelfmoord!’
Verstandige maar vergeefse woorden wanneer Jeremy plankgas gaat met de meest formidabele voertuigen die er zijn. Gevechtsvliegtuigen aangepast om tweemaal zo snel te vliegen als de fabrikant voor ogen had en een speedboot die het beste omschreven kan worden als een opgevoerde V8-waterpomp die zich in een wasbak bevindt. Er is zelfs een sloopwedstrijd in een maaidorser. Als het lijkt op rijden in een handgranaat – met de pin eruit getrokken, dan is Jeremy van de partij.

Het allerbeste uit Speed
‘Welke idioot ketent zich vast aan een raket om er volgens meer dan 160 km/u mee te vliegen?’
In een serie onbezonnen maar opwindende ritten, beproeft Jeremy zijn geluk op een bobslee, vliegt hij een straaljager, doet mee aan races met sleepboten en straalmotor-aangedreven motoren, raast over de Bonneville-vlakte met meer dan 400 km/u en nog veel meer snelheidsmaniakale gekheid. Dit alles om de complexiteit, sensatie en schoonheid van halsbrekende snelheden te definiëren. Of zoiets.

Het allerbeste uit Motorworld

‘Waarom zijn Italianen meer geïnteresseerd in er goed uit zien dan in zien waar ze heen gaan?’
Waarom botsen ze in India veel? Hoe kan het dat een Arabier zichzelf omschrijft als geen rijk man terwijl hij vier van ‘s werelds duurste auto’s in zijn wagenpark heeft? En waarom hebben de anders zo neutrale Zwitsers de oorlog verklaard aan de auto? Al reizend door Cuba, IJsland, India, de VS, Italië en andere landen, bekijkt Clarkson de autoculturen van andere landen in zijn allereerste sologepresenteerde tv-programma.

Neem nu een jaarabonnement op Top Gear + 3 gratis Clarkson dvd’s!
Klik hier voor meer info

Reacties