De heren van Top Gear-tv – Jeremy, James en Richard – hadden zich er alle drie uiterst chique voor gekleed. Gisteravond vond namelijk het Engelse equivalent van de Televisierring plaats: The National Television Awards.
 
Die nette kleertjes waren de moeite waard want ze wonnen de prijs in de categorie Most Popular Factual Programme. Hadden we het niet gedacht?
 
Jeremy Clarkson kreeg ook nog de zogenaamde Special Recognition Award uitgereikt – al heeft hij zelf nauwelijks een idee wat dat is – en kreeg die van niemand minder dan Formule 1-held Lewis Hamilton.
 
‘Het doet me een groot plezier deze award aan Jeremy Clarkson uit te reiken. Top Gear is sinds mijn jeugd al mijn favoriete programma, nu nog zelfs’, aldus Hamilton. ‘Clarkson heeft altijd wel wat grappigs te melden. Behalve als hij mij in de zeik neemt.’
 
Clarkson zelf was natuurlijk sprakeloos, maar kreeg het toch voor elkaar nog wat uit te stamelen: ‘Dank jullie wel, het is geen baan voor mij, maar puur hobby. Ik wil mijn familie danken, en natuurlijk James en Richard en… en… zonder wie dit allemaal niet mogelijk was geweest. Dank!’ Dat had Caroline Tensen ook kunnen zeggen…
 
Advertentie

Reacties

Advertentie