[tg_video]//www.youtube.com/embed/Qy7pOMM5yX0[/tg_video]

Jeremy en Richard hebben de oh zo vervelende taak op zich genomen om voor de TopGear eindejaars-dvd de perfecte roadtrip te gaan maken. Vandaar ook de titel van dit schijfje: The Perfect Road Trip. Jawel.

In zeven dagen leggen ze meer dan 1.600 kilometer af met twintig auto's, twee boten en een motorfiets. Ze maken een pelgrimstocht vanuit Venetië naar het kleine dorpje Pau in Frankrijk, met een paar interessante omwegen en tussenstops. Waarom Pau, vraag je? Omdat daar een legendarisch stratencircuit ligt – het eerste circuit waarop ooit een Formule 1-race werd verreden.

De auto's die ze hiervoor gebruiken? Nou, onder andere een Ferrari F12 Berlinetta, Mercedes SLS AMG Black Series, Pagani Huayra, Porsche Cayman S, Jaguar F-type V8 S, een aftandse Nissan 350Z, een aftandse BMW Z4 en een klassieke Jaguar E-type – die van Richard zelf, wel te verstaan.

TopGear: The Perfect Road Trip is vanaf nu te krijgen via de Britse Amazon-site (op dvd en Blu-ray, let op: zonder Nederlandse ondertiteling) en via iTunes. Mooi voor de feestdagen!

Reacties