TopGear Magazine 218 (augustus 2023) ligt nu in winkels en op deurmatten door heel Nederland en België. En als je denkt: wat is ie dik, dan klopt dat! Om de zomer én het 75-jarig bestaan van Porsche te vieren, meet TopGear deze maand geen 148, maar 172 pagina’s. Lees alles over de geschiedenis van een van ‘s werelds meest geliefde sportautofabrikanten; plus onze tests van de Rolls-Royce Spectre, Bentley Batur, Aston Martin DB12, Lotus Eletre en meer!

75 jaar Porsche

Foto: © TopGear

Porsche blaast 75 kaarsjes uit. We zetten een paar van hun onvergetelijke hoogtepunten op een rij; en duiken dieper in hun nieuwste hypercar-wapenfeit, de Mission X.

Rolls-Royce Spectre

Foto: © TopGear

De eerste elektrische Rolls-Royce heeft nogal wat verwachtingen waar te maken. Aan z’n uiterlijk zal het in ieder geval niet liggen, en aan z’n stilte en comfort ook niet…

Aston Martin DB12

TopGear Magazine 218 inhoud: Aston Martin DB12

Foto: © Tesla

De DB11 is terug, sterk verbeterd, als DB12. We maken een weelderig tripje met ‘m: Monaco en omgeving, met 007-soundtracks op de bluetooth.

Bentley Batur

TopGear Magazine 218 inhoud: Bentley Batur

Foto: © TopGear

Gewone Bentleys zijn ook maar zo gewoon. Nee, dan deze… Luxueuzer wordt het niet in de wereld van dit merk, en paarser evenmin.

Lotus Eletre

TopGear Magazine 218 inhoud: Lotus Eletre

Foto: © Lotus

Ogenschijnlijk niet echt ‘Lotus’, deze enorme elektrische SUV. Tijd voor een ritje om te zien waar het merk zijn waarden en gevoel heeft weten in te bouwen.

Drives

TopGear Magazine 218 inhoud: compacte hatchbacks, Opel Corsa, Dacia Sandero, Skoda Fabia

Foto: © TopGear

Deze maand zetten we drie betaalbare, compacte hatchbacks op een rij: de Opel Corsa, Skoda Fabia en Dacia Sandero, allemaal gewoon met benzinemotortjes. Welke springt eruit en presenteert zich als opvolger van dé favoriet, wijlen de Ford Fiesta? Verder rijden we onder andere in de Ford Bronco Badlands, Porsche 911 Dakar, de nieuwe Mercedes E-klasse en (jazeker!) de kersverse Toyota Prius.

En verder…

Een duik in de nieuwe, extreme Singer DLS-T, een ontspannend bezoekje aan de 24 Uur van Spa, een rit over de rotsen van Moab per hybride Jeep Wrangler, een hypermoderne Mercedes met een retro-insteek, doorzichtige horloges – en nog veel meer.

Zorg dus dat je TopGear Magazine 218 snel in handen krijgt: spoed je naar de winkel of bestel ‘m nu in onze webshop! Wil je de komende uitgaves van TopGear automatisch thuis ontvangen? Sluit dan hier een abonnement af – voor jezelf of voor een ander – met vette korting of een cool welkomstcadeau. Veel leesplezier!

TopGear Magazine 218 inhoud: Singer DLS-T

Foto: © TopGear

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)