TopGear Magazine 221 (november 2023) ligt nu in winkels en op deurmatten door heel Nederland en België. Met deze maand onze traditionele bijna-jaarafsluiter: de Speed Week! Nu zowaar schoner, groener en meer verantwoord – maar niets minder heftig.

Speed Week 2023

TopGear Magazine 221 inhoud: Speed Week opener

Foto: © TopGear

We brengen vijftien auto’s bij elkaar op een bijzonder circuit in Zweden, en ze maken allemaal kans om onze favoriete performance-machine van 2023 te worden. Welke gaat er met de eer vandoor?

Air fryers

TopGear Magazine 221 inhoud: Air Fryers

Foto: © TopGear

Deze jongens stompen niet tegen de lucht, ze zetten ‘m naar hun hand. Maak kennis met de gevleugelde sterren van deze Speed Week…

Formule E

TopGear Magazine 221 inhoud: Formule E

Foto: © TopGear

Let maar niet op ons. Even een formuleautootje geleend, no big deal. We snoeren ons in in het harde, snelle GenBeta-prototype en vallen het asfalt aan.

Sterrato vs Dakar

TopGear Magazine 221 inhoud: Sterrato vs Dakar

Foto: © TopGear

Je wacht al je hele leven op een supercar die op de weg net zo leuk is als daarbuiten. Zijn er opeens twee. Het is Lambo versus Porsche, door het stof.

Hot hatches

TopGear Magazine 221 inhoud: hot hatches

Foto: © TopGear

Is de hot hatch aan het verdwijnen of zich simpelweg aan het aanpassen? Dit bonte gezelschap hint naar het laatste. Als de hot hatch een toekomst heeft, dan zit ie hier ergens tussen.

Drives

TopGear Magazine 221 inhoud: Lamborghini Revuelto

Foto: © TopGear

Eindelijk: we rijden met de Lamborghini Revuelto, de opvolger van de Aventador en de eerste productiehybride van het merk – en niet van het soort met een astmatisch viercilindertje. Over viercilinders gesproken: we rijden ook met de Mercedes-AMG C 63 S E Performance Estate, die niet langer een V8 heeft maar wel heel hard gaat. Ook onder meer de Fiat 600e, de Nio ET5 Touring, de Mazda MX-30 R-EV (met een wankelmotor als bereikvergroter) en de nieuwe Ferrari Roma Spider komen aan bod.

En verder…

We laten je niet alleen meegenieten van de rokerige resultaten van onze Speed Week. We doen ook verslag van de manieren waarop we de CO2-voetafdruk van het hele feestje probeerden te beperken – iets met biobrandstof, een circuit dat zichzelf van groene energie voorziet en minder broodjes worst eten – zodat we toch nog een beetje 2023-verantwoord bezig waren.

Ook kun je deze maand onze grote EV Special checken, met daarin de heetste, interessantste en opmerkelijkste elektrische auto’s die nu of binnenkort te koop zijn. Je leest alles over de 911 GT3 R Rennsport, Porsches nieuwe racer die meer achtervleugel is dan auto. En we nemen Alfa Romeo’s onnoemelijk prachtige 33 Stradale verder onder de loep.

Dit en nog veel meer lees je in TopGear Magazine 221. Zorg dus dat je ‘m snel in handen krijgt: spoed je naar de winkel of bestel ‘m nu in onze webshop! Wil je de komende uitgaves van TopGear automatisch thuis ontvangen? Sluit dan hier een abonnement af – voor jezelf of voor een ander – met vette korting of een cool welkomstcadeau. Veel leesplezier!

TopGear Magazine 221 inhoud: Alfa Romeo 33 Stradale

Foto: © TopGear

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)