Hoera, het is zover: TopGear Magazine bestaat tien jaar in Nederland! Zie hier ons jubileumnummer, extra dik en vol met alles waar je deze prachtige zomerdagen om zit te springen!

Naast onze fantastische jubileumprijsvraag, waarover je hier meer kunt lezen, vind je in deze editie van TopGear Magazine ook een overzicht van de allercoolste auto's die de afgelopen tien jaar in ons land op de markt kwamen – volgens ons dan – en een portie spectaculaire verhalen waar je u tegen zegt. Wat te denken van onze coverstory: de Chevrolet Corvette Z06 Convertible die het opneemt tegen de Lamborghini Aventador Roadster? Nooit lagen prestaties meer op één lijn en prijzen verder uit elkaar. Welke heeft onze voorkeur?

Ter ere van de auto die we in onze prijsvraag voor een jaar weggeven, zetten we een Audi TT tegenover de nieuwe Ford Mustang. Een aparte vergelijking, gezien de dikke V8 in de laatstgenoemde, maar er zijn nu eenmaal markten (niet Nederland, wel België) waar deze twee speledingen even duur zijn. Dus dan wordt het plots een lastige keuze. Of niet natuurlijk.

Omdat we geen genoeg van 'm kunnen krijgen: we rijden de Mercedes-AMG GT S over waardeloos onderhouden Britse wegen en zetten 'm daarna tegenover de BMW i8 en Porsche 911 Turbo. Ook pakken we een Ferrari California T voor een vergelijking met nóg een 911, deze keer een Turbo S Cabrio. We besteden aandacht aan Seats record op de Nürburgring met de Leon ST Cupra, de snelste straat-legale stationwagen die er ooit reed. En we staan stil bij wat Volkswagens afgestoten keizer, Ferdinand Piëch, in zijn lange carrière allemaal bereikte.

Is dat alles? Ben je mal. Natuurlijk hebben we ook deel 2 voor je van Andy Wilmans verhaal over het ontstaan van TopGear zoals we het de afgelopen jaren kenden. De producent doet uit de doeken hoe het in het begin allemaal voor geen meter lukte, hoe James May zich als ontbrekend puzzelstukje aandiende en hoe alles vervolgens als een enorme, tuimelende caravan explodeerde en tot in de verste uithoeken van de wereld een succes werd. We hebben columns van Hammond, May, Robert Doornbos en Ronald Giphart, en rijtesten van onder andere de nieuwe Audi Q7, Renault Kadjar, Alfa Romeo 4C Spider, Opel Karl, Mini John Cooper Works en Ford Mustangs met en zonder dak.

Dit en nog meer, véél meer, lees je in ons extra dikke jubileumnummer dat tien jaar TopGear Magazine in Nederland markeert. Op naar de volgende tien – en voor nu veel leesplezier!

Oh ja: meer info vind je hier, jezelf of iemand anders op een abonnement trakteren doe je daar!

Advertentie

Reacties

Meer
Advertentie