Wat is er de laatste tijd toch met de politieauto’s in tv-series aan de hand? Ooit waren de auto’s waarin de Sterke Arm rondreed even herkenbaar als de types achter het stuur; de Ford Gran Torino van Starsky and Hutch, de Jaguar Mk2 van Inspector Morse, Magnums Ferrari 308 GTS. Nu is een gemiddelde tv-inspecteur al blij met een grijze Volvo-station of een diesel-Astra. We bedoelen: je ziet niemand in Flikken Sint-HereJezusveen in een Lambo Huracán STO rondscheuren, of wel soms?

Dit is natuurlijk een schande. Dus, met een duidelijk gevoel voor hun bijdrage aan het publiek belang, zijn Chris, Paddy en Freddie op een missie om de 21e eeuw op te luisteren met enkele (toekomstige) legendarische politieauto’s. Zo zijn er de Dodge Challenger Hellcat, Ford F-150 Raptor en Audi RS 3. Wat onvermijdelijkerwijs ook inhoudt dat de heren hun misdaadbestrijdende alter-ego’s zullen introduceren: Dave Tall, de Preston Ranger en Dirty Cobra…

En verder…

Kán er een beter eerbetoon zijn aan het leven van de legendarische Britse uitvinder Sir Clive Sinclair dan het veranderen van zijn beroemdste vondst, de Sinclair C5 micro-auto, in een… bobslee? Eh… ja, dat kan, en vrij makkelijk ook, nu we er nog eens over nadenken. Een mooi bankje in een park, misschien. Of een plaquette, ergens. Maar nee, het wordt dus een bobslee, en Freddie is heel benieuwd of hij op de Noorse baan in Lillehammer harder dan 100 km/u kan. 

Je ziet het zondag in TopGear S32E02, om 21:00 uur op BBC1. Wees erbij!

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie