Officieel is het niet verboden om 60 km/u te rijden op de snelweg. Het is zelfs de minimumsnelheid voor de Nederlandse snelwegen. Wel kun je aangehouden worden voor ‘gevaarlijk of hinderlijk rijgedrag’. Oh, en voor onnodig links rijden, dus stop daarmee mensen. Een dronken bestuurder op de A2 in Limburg laat zien hoe een gevalletje hinderlijk rijgedrag eruitziet.

De politie krijgt een melding dat er een auto langzaam rijdt op de snelweg. De melder heeft het vermoeden dat de bestuurder te diep in het glaasje heeft gekeken. Hierop reageert de politie door snel de A2 op te rijden. En inderdaad, de bestuurder rijdt eenzaam op de linkerbaan van de snelweg met een snelheid van ongeveer 60 km/u.

De automobilist kan ineens wel de maximumsnelheid rijden

Nadat de bestuurder heeft besloten om rechts te gaan rijden, gaat de politie voor de beschonken bestuurder rijden en geven de agenten een stopteken. Dit teken wordt genegeerd door de automobilist die verder gaat op de snelweg. De politie moet een klein sprintje inzetten. Nu kan de auto ineens wel 120 km/u rijden.

Een tweede poging om de bestuurder te laten stoppen, mislukt ook. Hierna vraagt de agent om assistentie van zijn collega’s. Uiteindelijk gaat de auto bij de afslag Nederweert van de A2 af en stopt bij het stoplicht. Hier parkeert de agent zijn dienstauto voor de dronken bestuurder om de persoon uit de auto te begeleiden. De automobilist blaast 2 promille terwijl het maximum op 0,5 promille ligt. Daarom wordt het rijbewijs afgenomen en wordt er een proces-verbaal uitgeschreven.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie