Mooi vak, dat politieagent zijn. Je krijgt een auto van de zaak om mee te patrouilleren, een gratis rijbewijs en je mag legaal boven de snelheidslimiet rijden. Tenminste, in geval van nood. Deze agent van het politiekorps in Orlando heeft een slap excuus om op een weg waar je 45 mijl per uur (72 km/u) mag, met 80 mijl per uur (129 km/u) te scheuren.

Een collega van de Seminole County rijdt de agent tegemoet en besluit maar eens verhaal te gaan halen. Tenminste, dat denkt hij. De Ford Police Interceptor bijhouden blijkt moeilijker dan gedacht. De diender waarmee we in de video hieronder meerijden, moet naar eigen zeggen ‘sneller dan 100 mijl per uur (160 km/u) rijden om hem bij te houden’.

De haastige agent blijkt niet alleen veel te hard te rijden, maar ook roekeloos door het verkeer te zigzaggen. Wanneer de auto’s bij een rood stoplicht tot stilstand komen, beveelt de ene agent de ander om te stoppen. Dat lijkt de hardrijder even te doen, maar rijdt daarna toch verder. Kort daarna stoppen beide auto’s toch en volgt een woordenwisseling.

De racende agent is zich van geen kwaad bewust: ‘Ik ga naar het werk, vriend. Waarom probeer je me aan de kant te zetten, want ik ga naar het werk.’ De man weigert om zijn rijbewijs te laten zien en vervolgt zijn weg naar het werk. Inmiddels heeft het politiekorps van Orlando namelijk bevestigd dat de vluchtende agent geschorst is. In de tussentijd doet de Orlando Police Department onderzoek naar de sheriff.

Agent rijdt te hard en wordt aan kant gezet door collega

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie