We kennen autoveilingen. Het zijn ofwel smerige plekken bevolkt met autoverkopers die op zoek zijn naar juweeltjes tussen onbeminde ex-huurauto’s, of het zijn ultra-exclusieve, slokje champagne-op-het-gazon-evenementen waar exotische exemplaren (zowel auto’s als mensen) een hoop geld uitgeven. Blijkbaar is er nog een type autoveiling, namelijk de manier waarop Barrett-Jackson het doet.

Bij deze autoveiling komen de liefhebbers uit de eerste groep en mensen uit de tweede categorie bij elkaar. Voeg daar nog een behoorlijke portie Amerikaanse entertainment, de beste kanten van een autobeurs en nog meer Amerikaans entertainment aan toe en je hebt ongeveer de autoveiling van Barrett-Jackson. De show is veel meer dan alleen maar een plaats waar je op auto’s kunt bieden.

Barrett-Jackson is meer dan een autoveiling

Zo zijn er stands van verschillende automerken. Rezvani onthult er een auto en kun bij andere automerken een stukje meerijden. Daarnaast kun je er naast auto’s ook merchandise, kunst, boten en juwelen shoppen.

Het hoofdingrediënt blijft echter de autoveiling. Alle auto’s die in de hallen staan, worden geveild zonder minimumbedrag. Dat is een flink risico voor de verkoper, maar grote baas Craig Jackson weet wel hoe hij een auto of twee verkoopt. Jackson vertelt dat er ruim 1.900 auto’s worden verkocht over zeven dagen tijd.

Ooit begonnen zijn vader en Tom Barrett de veiling als fundraiser voor de stad Scottsdale. Dit liep nogal uit de hand en nu komen er jaarlijks 350.000 mensen naar het evenement. Volgens Jackson gaat er jaarlijks zo’n 2 miljard dollar om in de autoveiling van Barrett-Jackson. Kom hieronder nog meer te weten over de veiling of lees erover in TopGear Magazine 214.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie