Dit is de Bizzarrini 5300 GT Corsa Revival, een gloednieuwe auto. Nee, echt. Zie het als een moderne voortzetting van de auto die zijn klasse won tijdens de 24 Uur van Le Mans in 1965. Bizzarrini deed er alles aan om bij deze Revival trouw te blijven aan het origineel, al zij het met een paar aanpassingen om te voldoen aan de huidige veiligheidsnormen.

Bizzarrini werd in de jaren zestig opgericht door Giotto Bizzarrini. Bij Ferrari hielp hij mee aan de 250 GTO en bij Lamborghini ontwikkelde hij de V12 in de 350 GT. Wat je hier dan ziet, is het eerste product van het herboren bedrijf. De prijs van de auto is bijna 1,9 miljoen euro per stuk, wat je niet zou zeggen als je ziet hoe The Stig hem over het circuit worstelt.

Net nadat de eerste 5300 GT Corsa Revival aan de zeer gelukkige eigenaar was afgeleverd, rolde één van de 24 exemplaren richting de TopGear-testbaan voor een snelle ronde. Veel respect voor de coureurs die deze auto 24 uur lang moesten bedwingen. En je zou het bijna niet geloven, maar dit is een versie met de stillere uitlaat. Geniet hieronder van de 5,3-liter V8.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie