Wanneer je ergens bloed, zweet en tranen (en vaak ook een paar centen) in hebt gestoken, wil je dat graag laten zien. Als je – we noemen maar wat – bijna de volledige koets van een BMW 1602 namaakt in koolstofvezel, dan ga je dat niet verstoppen onder een laklaag. Behalve als je Paul heet.

Hij bouwde met de hand een op maat gemaakt koolstofvezel carrosserie voor zijn klassieke BMW, maar hij kiest er bewust voor dat niet aan de buitenkant te laten zien. Hij gebruikt het koolstofvezel niet voor de sier, maar puur voor het lage gewicht.

Het gewicht van de BMW 1620

Het dieet werkt, want de omgebouwde BMW 1602 is bijna 200 kilo lichter dan eerst. Hij weegt nu iets meer dan 800 kilo. Voor nog wat extra plezier legt Paul de S14-motor van BMW onder de motorkap. Liefhebbers weten dat dit de 2,3-liter viercilinder is uit de E30 M3.

Volgens de eigenaar komt de viercilinder pas echt tot leven boven de 4.000 tpm. En dat is te horen. We vermoeden dat de 195 pk meer dan genoeg is voor deze lichte BMW. TopGear-correspondent Rob Dahm is benieuwd hoe dat voelt tijdens het rijden. Gelukkig voor hem komt hij daar in deze video achter.

De BMW 1602 is een lichtgewicht

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie