Een autoachtervolging uitlokken bij een F1-coureur in een Ferrari is als Rico Verhoeven uitdagen om een potje te worstelen. Handig is het allerminst, maar de criminelen die vorig jaar een horloge stalen van Charles Leclerc kwamen er in eerste instantie mee weg. Ze vluchtten op een scooter die werd begeleid door een SUV terwijl Leclerc ze op de hielen zat met een Ferrari 488 Pista Spider.

Tijdens het GP-weekend in Imola wordt Leclerc op 18 april 2022 beroofd. Hij rijdt met zijn Ferrari door het Toscaanse dorpje Viareggio. Leclerc zou net zijn personal trainer thuis hebben afgezet. Twee personen op een scooter doen zich voor als fans en vragen of ze met Leclerc op de foto mogen. De coureur doet de zijruit omlaag en geeft toestemming voor de foto. Tijdens de selfie rukken de dieven het horloge van Leclercs pols.

Speciaal horloge voor Charles Leclerc

Het klokje blijkt een speciale uitvoering voor de coureur te zijn van de Richard Mille RM 67-02. Zo’n zelfde horloge werd in 2021 geveild in Zwitserland. Veilinghuis Christies schatte toen de waarde van het horloge op ongeveer 300.000 euro. De Richard Mille ging uiteindelijk voor ongeveer twee miljoen euro onder de hamer.

Gisteren liet de lokale politie voor het eerst beelden zien van die bewuste dag. Daaruit blijkt dat Leclerc nog de achtervolging heeft ingezet in zijn Ferrari 488 Pista Spider. De beelden vind je onderaan dit bericht. We vermoeden dat de 488 sneller is dan de scooter, maar daar hebben de boeven wat op bedacht. Twee handlangers zitten Leclerc op de hielen en zouden hem de ontsnapping ‘vergemakkelijken met verschillende manoeuvres’.

Zo kunnen de dieven ontkomen, maar niet voor eeuwig. Bijna een jaar later heeft de Italiaanse politie de dieven ingerekend. Ze zouden inmiddels het horloge al doorverkocht hebben aan iemand in Spanje. Omdat er zoveel te doen was rondom het horloge van Leclerc werd het klokje verkocht voor 200.000 euro. De criminelen worden nu overgeleverd aan de rechtbank.

Charles Leclerc jaagt op dieven die zijn horloge hebben gestolen

Het bericht van de Italiaanse politie

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie