TopGears correspondent Rob Dahm is weer op pad geweest. Dit keer ontmoet hij Matt Kwiek, een liefhebber van oude Mercedessen. Zijn Mercedes 280 SE (W108) rolt in 1970 van de fabriek en is dus al opleeftijd. Daarom heeft Kwiek de vermoeide krachtbron vervangen door een modernere V8 uit een AMG. Het vermogen van de oude Mercedes? 400 pk. Én hij is handgeschakeld.

Onder de motorkap ligt nu een AMG V8-motor die oorspronkelijk in een Mercedes S 55 AMG uit 2001 komt. De handbak met zes versnellingen komt uit een Chrysler Crossfire. De motorwissel was volgens Kwiek niet zo’n lastig karwei, alleen het juist centreren van de krukas met de rest van de aandrijflijn is wat lastig. Zaken als motorsteunen en uitlaatspruitstukken moesten op maat gemaakt worden.

En daar houdt het niet op. Kwiek heeft ook een Mercedes 280 CE naar het circuit genomen. Deze auto heeft de V8 uit de CL 55 AMG uit 2003. Een supercharger geeft deze motor nog wat extra puf. Daarnaast is hij voorzien van een nogal bijzondere bodykit volledig gemaakt van staal. Hoe de twee restomod-projecten rijden, zie je hieronder.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie