Een aantal natuur- en milieuorganisaties probeert al een tijdje om evenementen zoals de F1-race op Circuit Zandvoort te stoppen, onder meer vanwege de uitstoot van deze activiteiten. De Raad van State oordeelde vorige week dat alles voorlopig nog door mag gaan, maar we gokken zo dat dragraces van vrachtwagens met volgeladen trailers er voorlopig niet inzitten.

Je kijkt naar de eerste editie van Unc’s Semi Stampede 2023 Loaded Uphill Semi Drag Racing. Uiteraard in Amerika. Een hele mond vol, maar in feite is het een dragrace tussen twee vrachtwagens met flink wat kilootjes in de oplegger. En het is waarschijnlijk de dikste middelvinger richting Moedertje Natuur die je kunt geven – maar het ziet er wel tof uit.

Lees ook: Politie zet vrachtwagen met raceslicks aan de kant

Het koppel van de vrachtwagens is zo groot dat de cabines torderen en het voorwiel in sommige gevallen zelfs opgetild wordt. Erg dapper om op je keukenladdertje voor de startstreep te staan. Je weet in ieder geval zeker dat z’n zakdoek zwart is, als hij vanavond z’n neus snuit. Check de beelden van de vrachtwagendragrace hieronder.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie