Ga je binnenkort karten? Denk dan terug aan deze kerel die 100 km/u haalt op een elektrische step. De tweewieler haalt deze snelheid mede dankzij een karttrucje. Door te bukken ben je als object dat tegen de lucht duwt een stuk kleiner. Daardoor is er minder luchtweerstand dan wanneer je rechtop staat en snijd je dus makkelijker door de wind. Goed idee dus – maar neem verder vooral geen voorbeeld aan deze man.

Hij rijdt met zijn elektrische step op de fietsstrook langs een snelweg in Australië, want het is Australië. De motoragenten gebaren dat de man moet stoppen. Dat lijkt hij ook te gaan doen, maar dan slaat hij op de vlucht. De stepper rijdt een verder gelegen fietspad op en probeert te ontkomen aan de politie. Dat is onbegonnen werk.

De motoragenten zijn veel sneller en halen de elektrische step gemakkelijk in. Toch heeft de politie moeite om de man te pakken te krijgen. Het ziet er wat knullig uit, maar uiteindelijk winnen de agenten de strijd. Een van de twee agenten geeft de man een duw waardoor hij uit balans raakt. De ander vat hem vervolgens vrij letterlijk in de kraag.

Wanneer de politie hem staande houdt, probeert de snelheidsduivel nog onder zijn daden uit te komen: ‘Ik ben te laat voor mijn werk. Dit kost me mijn baan. Kom op, het is bijna kerst’, schijnt de man te hebben gezegd volgens ABC News. Later blijkt waarom de man zo graag wil vluchten. Hij test positief op het gebruik van methamphetamine. De man krijgt een celstraf opgelegd van vier maanden.

Man op elektrische step tikt 100 km/u aan en probeert aan de politie te ontsnappen

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear