Soms lijkt het erop dat autofabrikanten speciaal een auto bouwen als tegenhanger voor het product van de directe concurrent. Om nu dat concurrerende product in huis te halen en flink op zijn donder te geven, is andere koek. Toch doet Ferrari het. Ze testen de Lamborghini Huracán STO op hun privétestterrein, het circuit van Fiorano. Daar wordt de Huracán flink aan de tand gevoeld.

Zo komt de coureur zigzaggend tot op een millimeter van het gras richting bocht 1 aangereden. Met flinke rukken aan het stuur doen ze er alles aan om de Lambo te laten zweten. Ferrari test dus de besturing van de STO. Als je goed kijkt, zie aan de bijrijderskant en op het dak ook wat sensoren zitten. Je kunt dus wel stellen dat Ferrari flink wat data aan het verzamelen is over de Huracán STO.

En dan dat geluid bij het accelereren. Koptelefoongebruikers, wees gewaarschuwd. De Huracán STO is er al sinds eind 2020 en is geïnspireerd op de Super Trofeo EVO en GT3. Het vermogen van 640 pk komt van de machtige V10-motor en gaat naar de achterwielen. Voor nog wat extra oorgasme gaat het geluid via een Akrapovic-uitlaat de wijde wereld in. Bekijk – en beluister vooral – de video hieronder.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie