Rallyrijden is tegenwoordig niet alleen een stuk veiliger voor de coureurs, ook voor het publiek is de sport een stuk minder risicovol. Ga maar voor de gein maar eens op zoek naar filmpjes uit de Groep B-tijd op YouTube. Het publiek stond in die tijd letterlijk op de baan en sprong opzij als de zwaar opgefokte rallymonsters dichterbij kwamen.

Tegenwoordig is dat dus een stuk beter geregeld, maar in de onderstaande video (ongeveer op 3:50) zie je waarom je als toeschouwer nog altijd goed moet nadenken waar je gaat staan. Aan de buitenkant van een snelle bocht is misschien niet het beste idee. Je weet dat rallyrijders de limieten opzoeken en daar zo nu en dan overheen gaan. Gelukkig staat het publiek ver genoeg van de auto af en alles gaat goed.

Je ziet Jos Verstappen in een Citroën C3 R5. Afgelopen weekend maakte de vader van Max zijn rallydebuut tijdens de Rally van Haspengouw in België. Wie vroeger altijd krom lag over grindbak-grapjes zal hier wel van smullen, maar feit is dat Jos het uitstekend heeft gedaan. Met een achtste plek in het algemene klassement en een eerste plek in de masters-categorie (coureurs van 50 jaar en ouder) maakte hij een keurig debuut. Hij is het in ieder geval nog niet verleerd, dat autoracen.

Jos Verstappen vliegt bocht uit richting publiek tijdens rallydebuut

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear