Het blijft fascinerend om te zien hoe een goed geoliede politieactie in z’n werk gaat. De verkeerspolitie van Den Haag heeft een video gedeeld van hoe een motorescorte in zijn werk gaat. De rit gaat van Den Haag naar Schiphol en de motoragenten houden de weg vóór en áchter het VIP-transport vrij. Zo moeten ze kruispunten en de linkerrijstrook vrijmaken. In de video onderaan zie je hoe dat gaat.

De motoragenten spelen aan het begin van de video een soort haasje-over. Eén agent blokkeert het kruispunt om een veilige doorgang te creëren terwijl de andere agent voorbij rijdt naar het volgende kruispunt om die te blokkeren. Zo gaat dat om en om. Op de snelweg houden de motoragenten de opritten vrij voor een snelle doorgang.

Daarnaast moeten de agenten de linkerrijstrook vrij maken van verkeer. Op 10:30 en 11:15 zie je goed hoe sommige onoplettende mensen schrikken van de sirenes en als eerste reactie remmen in plaats van naar rechts opschuiven. Hing er nou maar iets aan de binnenkant van de auto waardoor je naar achteren kon kijken. Het leuke van zo’n motor is dat je handgebaren wel goed zichtbaar zijn.

Je moet trouwens goed opletten om te zien welke auto’s ze precies begeleiden. De filmende agent rijdt namelijk een stuk vooruit. Aan het einde komen de gepantserde auto’s met de VIP’s een beetje in beeld. Direct voor de auto’s waar de belangrijke personen inzitten, rijden ook motoragenten.

Advertentie

Reacties

 • Andre heeft op 9 oktober 2022 geschreven:

  Respect ! , wat kunnen die manner rijden . Zoveel handelingen tegelijk

  Reageer
 • De Slijper van Stein heeft op 8 oktober 2022 geschreven:

  Overschrijd de maximale snelheid, haalt meerdere malen rechts in. Ondanks dat er een VIP vervoerd wordt moet hij zich aan de verkeerregels houden. Niets rechtvaardigd omdat er een VIP vervoerd wordt dat men alles aan zijn/haar laars lappen doet. Er is geen spoed, geen ongeval niets van dat.

  Reageer
 • Ronald van Es heeft op 7 oktober 2022 geschreven:

  Heb ik ook verschilende keren met ze gedaan met de Blauwe touringcar.
  Van HofstadTours.
  Was een beleving ook al kon en mocht ik maar 100 KM/U

  Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie