Als je al weet hoe hardnekkig de aangekoekte resten op de grille van je barbecue zijn, dan kun je niet anders dan respect hebben voor hoe snel alle verkoolde auto’s van de Fremantle Highway zijn gehaald. Het autoschip heeft ongeveer anderhalve maand in de haven in Groningen gelegen om de ruim 3.700 auto’s van boord te halen.

Maritieme nieuwswebsite Schuttevaer meldt dat de Fremantle Highway zaterdagmiddag moet aankomen in Rotterdam. Het enorme schip vaart niet op eigen kracht, maar wordt gesleept. De motoren zijn onbeschadigd, maar de brug is wel verwoest in de brand. Damen Schiprepair gaat verdere opruimwerkzaamheden en inspecties doen in opdracht van het Nederlandse Koole Contractors.

De Fremantle Highway moet weer varen

‘Het wordt gedeeltelijk ontmanteld om reparatiewerkzaamheden uit te kunnen voeren. Wat niet beschadigd is, wordt bewaard om later eventueel weer op te bouwen’, zegt een woordvoerder van Koole tegen Trouw. ‘Het doel en het leuke hiervan is, dat we proberen te verwijderen wat beschadigd is, de rest te repareren en het schip weer varend te krijgen.’

Het doel is dus om het schip weer varend te krijgen. Wat er daarna met de Fremantle Highway gaat gebeuren, is nog niet bekend, maar je weet zeker dat ze niet alle moeite doen om het schip daarna af te danken.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)