Auto’s en kunst hebben veel overeenkomsten. Je kunt er dagen naar kijken en fantaseren over hoe de maker het bedoeld heeft, maar soms begrijp je er ook helemaal niets van. Dat je auto’s als kunst kunt inzetten, neemt de Australiër Adrian Portelli iets te serieus. Hij laat zijn McLaren Senna GTR in zijn penthouse takelen op 215 meter hoogte.

De man heeft zijn vermogen verdiend dankzij een platform waarop hij promoties doet en spullen weggeeft. Dat wij daar nooit aan gedacht hebben. Hij kocht de McLaren Senna GTR voor 3 miljoen Australische dollars, wat omgerekend zo’n 1,8 miljoen euro is. ‘Hij stond maar in een fabriek en ik mag er niet mee op de weg rijden’, vertelt Portelli aan 9News.

De McLaren Senna GTR op de weg

Een video op zijn Instagram-pagina verraadt dat de zakenman daar eerder geen moeite mee had. Maar de Senna GTR is toch helemaal niet straatlegaal? Nou, in de basis niet, maar er is een pakket om de GTR te laten voldoen aan alle veiligheidseisen. Nu nog een weg vinden die zo vlak is dat je geen schade aan de onderkant oploopt.

Hoe dan ook, het was volgens Portelli een flinke klus om de Senna in zijn penthouse te zetten. ‘Het was een missie. Ze moesten alle ramen eruit halen, dus misschien heeft hij zijn eeuwige thuis gevonden’, vertelt de trotse eigenaar. Heb je als McLaren-monteur zo hard gewerkt om de 4,0-liter twin-turbo V8 in elkaar te zetten, wordt ie na een tijdje nooit meer gebruikt. Vanaf nu zal de Senna een ‘centrale plek’ krijgen in een kamer in de penthouse.

Man zet zijn McLaren Senna GTR in een penthouse op 200 meter hoogte

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)