Voor de mensen die vinden dat de Nederlandse politie vaak iets te lief is tijdens achtervolgingen: deze is voor jullie. De Landelijke Eenheid van de Nederlandse politie deelt hoe ze drie verdachten in een Peugeot 206 hardhandig inrekenen op de A12.

De politie komt de verdachten in de roestige 206 tegen op de A12. De agenten blijven de Peugeot eerst rustig volgen terwijl ze een plan bedenken als de bestuurder het stopteken zou negeren. De grijze auto met drie inzittenden stopt eerst netjes op de vluchtstrook.

Na kort intern overleg besluiten de inzittenden toch een vluchtpoging te doen. De bestuurder laat de auto eerst bijna afslaan en sprint er dan vandoor. De politie heeft duidelijk geen enkele zin in een lange achtervolging en ‘zet het voertuig in als geweldsmiddel’.

Door achter op de auto een korte duw te geven (ook wel PIT-manoeuvre genoemd) dwingen ze de Peugeot in een slip en duikt hij met z’n neus de vangrail in. Er is geen schade-expert nodig om te concluderen dat de auto niet meer verder kan rijden. Na de actie kunnen de verdachten snel ingerekend worden.

Advertentie

Reacties

 • Hans heeft op 12 november 2022 geschreven:

  Top werk vd politie! Zo moet het altijd gaan

  Reageer
 • Ans heeft op 11 november 2022 geschreven:

  En zo moeten ze vaker afrekenen met dat tuig .Ander woord kan ik niet bedenken.
  Zo zwaar bestraffen dat het komende tuig zal afschrikken

  Reageer
 • Jan heeft op 11 november 2022 geschreven:

  Zeer goede actie van de politie in dit geval met criminelen met wapens die levens bedreigend kunnen zijn en een groot gevaar voor andere inzittende van auto’s. En voor de politie mensen zelf die zich niet als schietschijf hoeven te laten gebruiken. Zij zijn er om ons te beschermen tegen dit soort gewapende lieden, en ze wagen tenslotte hun leven voor ons burgers. Als je een wapen hanteert moet je ook de gevolgen dragen.

  Reageer
 • Rene heeft op 10 november 2022 geschreven:

  Hij snijd zelf de politie af de sukkel

  Reageer
 • YeahGuy heeft op 10 november 2022 geschreven:

  Hele nette politie actie!

  Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie