Het idee achter ‘autodelen’ is niet per se dat je je auto in delen terugkrijgt. Toch is dat hier het geval met deze Tesla Model 3, die in de VS werd gehuurd via de app Turo. Na een rappe achtervolging wordt de Tesla hardhandig door agenten gestopt.

De politie in de staat Arkansas ontvangt een melding over twee racende Tesla’s op de snelweg. Wanneer de agent in de camera-auto ter plaatste komt, neemt een van de twee auto’s abrupt de afslag. De andere rijdt door, en de achtervolging wordt ingezet.

De achtervolging op de Tesla Model 3 vergt de nodige pk’s

Het duurt even voordat de agent met zijn Dodge Charger de Tesla heeft ingehaald. Nadat de bestuurder op hoge snelheid stilstaand verkeer passeert en zich niets lijkt aan te trekken van een spijkermat op het asfalt, probeert de agent hem twee keer met een PIT-manoeuvre tot stilstand te brengen. De Model 3 blijkt een stabiele machine en rolt gewoon rechtdoor, maar de derde keer is het raak.

Na een spin ramt de bestuurder de camera-Charger de vangrail in en dreigt hij er vervolgens alsnog vandoor te gaan. Een andere agent zet zijn SUV-bumper in de flank van de Tesla en maakt daarmee een eind aan de achtervolging. De twee inzittenden zijn aangehouden en aangeklaagd voor de begane verkeersovertredingen, plus drugsbezit. De bestuurder, volgens de Turo-regels te jong om de app te gebruiken, bleek zijn oudere neef te hebben geritseld om de Model 3 voor hem te huren.

In een eerdere versie van dit bericht stond dat het om een Tesla Model Y ging – dit is gecorrigeerd.

Advertentie

Reacties

 • MarcelB heeft op 10 augustus 2023 geschreven:

  Gewoon voor hard rijden en dat is niet gevaarlijk??? Hard rijden is een overtreding maar niet stoppen voor de politie een misdrijf. Aanpakken die lui en helemaal leegtrekken…..

  • Maarten heeft op 12 augustus 2023 geschreven:

   Aanpakken ben ik met je eens. Maar een gevaarlijk ongeluk veroorzaken op de snelweg waar onschuldige omstanders bij betrokken kunnen raken is gewoon nodeloos aggressief gedrag.

   Het zal niet er eerste PIT maneuvre zijn waar de auto een koprol maakt en op de andere weghelft geraakt.

   Leuk als daar jouw familie rijdt.

   Snap je het nu ?

   Reageer
  Reageer
 • Cardude_08 heeft op 9 augustus 2023 geschreven:

  Dat was een model 3 geen Y

  Reageer
 • Maarten heeft op 9 augustus 2023 geschreven:

  Bizar hoe de politie daar een PIT-manoeuvre (wat per definitie resulteert in een ongeluk) gewoon uitvoert op hoge snelheid. Met zware vrachtwagens etc in de buurt.

  En dat voor te hard rijden…
  Ben blij dat de politie hier niet actief op ongelukken aanstuurt.

  Wegligging inderdaad wel netjes, zeker als je beseft dat hij rondreed met 4 lekke banden.

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie