Dit bijzonder filmpje kregen we in onze inbox vanochtend. De politie van Utrecht kwam vorige week een bestuurder tegen die met ‘verhoogde snelheid’ een afrit nam en er daarna vandoor ging. De agenten in de VW Touran gaan achter de hardrijder aan en voeren een meting uit met een laser: 49 km/u te hard. Net niet genoeg om het rijbewijs in te nemen. En daar nemen ze geen genoegen mee.

De agenten zetten de bestuurder niet aan de kant, maar blijven de hardrijder achtervolgen tot ze een meting hebben waarbij ze wel het rijbewijs kunnen innemen. Onze inzender van de video was het er duidelijk niet mee eens en gebruikte krachttermen die je ook bij een kleermaker kunt horen. Hij vond het kinderachtig om net zo lang door te gaan met meten tot ze het rijbewijs konden innemen.

Anderzijds kun je zeggen: de bestuurder rijdt wel écht zo hard. Een goede meting uitvoering, is grondig te werk gaan voor de agenten, zou je kunnen zeggen. Uiteindelijk laseren ze de bestuurder met 117 km/u waar je 50 km/u mag. De reacties onder de video op YouTube zijn in ieder geval uitgeschakeld, je kunt wel raden waarom. Check hieronder de video en oordeel zelf maar even.

Advertentie

Reacties

  • Maarten V. heeft op 28 december 2022 geschreven:

    Volkomen terecht, als diegene gewoon aan de snelheid had gehouden was er niks aan de hand geweest. We zijn goed om heel snel om een mening of beklag ergens over te doen, bij deze dat hoeft niet kijk lekker naar jezelf, daar heb je dan vast je handen vol aan 🙂

    Reageer
  • Maarten heeft op 27 december 2022 geschreven:

    Gewoon terecht. Het is niet alsof ze al dichtbij waren en een gat lieten vallen. Die malloot is rijbewijs niet waardig zo hard op dergelijke wegen.

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie