Als je dat toch een huurauto in Duitsland ophaalt, laat hem dan daar ook even uit. Het leven hoeft niet zo lastig te zijn. Deze drie gasten uit Utrecht besloten toch hun gehuurde Mercedes met meer dan 200 km/u over de Nederlandse snelweg te jakkeren. De politie kwam ze tegen op de A27 en pakte het rijbewijs af van de bestuurder.

De voice-over stelt dat het heel gevaarlijk is om sneller dan 200 km/u te rijden, omdat een klapband nu fatale gevolgen zou hebben. Feitelijk niet onwaar, maar moderne banden kunnen prima langere tijd 200 rijden. Voor het overige wegverkeer is het natuurlijk wel gevaarlijk; in principe verwacht je niet dat iemand met 100 km/u te hard voorbijkomt.

Als de pixels van de politiecamera ons niet bedriegen, gaat het hier om een Mercedes GLB. Die heb je wel als snellere AMG 35, maar gezien deze geen Panamericana-grille heeft, gokken we dat het een normale uitvoering is. Waarom je je rijbewijs op het spel zou zetten om daarmee overdag zo hard te rijden, is voor ons een raadsel.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie