Offroad-supercars zijn alleen maar voor de show, toch? Dacht het niet. Zeker wanneer de auto in kwestie een opgepompte 911 is die liever naast dan op het asfalt rijdt. Welkom bij de Porsche 911 Dakar die we vandaag loslaten in de woestijn en in de sneeuw. Misschien kun je de belangrijke cijfertjes van de offroad-911 al dromen, maar we sommen ze maar wat graag nog een keer op.

De verstevigde, verhoogde 911 is oorspronkelijk een 911 GTS. De motor die achterin ligt, komt ook over van de GTS: een 3,0-liter zescilinder boxer die 480 pk en 570 Nm produceert. Daarnaast heeft de 911 Dakar vierwielaandrijving en een PDK-automaat met acht versnellingen. De offroader staat 50 millimeter hoger van de grond dan de GTS. Dat kan door het liftsysteem nog eens 80 millimeter worden.

De Porsche 911 Dakar in de woestijn en in de sneeuw

We vragen ons sinds november van 2022 af; hoe rijdt dat in de praktijk? Dat ondervinden we in deze video. We trokken een redacteur achter zijn kantoor vandaan en zette hem in het vliegtuig. Eerst naar de woestijn van Marokko, daarna naar de Porsche-fabriek in Zuffenhausen om van daaruit naar de grens met Oostenrijk te rijden. Wat blijkt? Zowel in de woestijn als in de sneeuw is de Porsche 911 Dakar hilarisch.

Dat plezier heeft wel een prijskaartje: tenminste 306.000 euro. Natuurlijk wil je deze ‘Roughroads’-kleurstelling op de auto hebben. Neem dan ruim 27.500 euro extra mee. Gelukkig zijn er ook andere stickeropties voor de 911 Dakar. Maar is dat het waard? Gezien het rijplezier en de beperkte oplage (Porsche bouwt maar 2.500 stuks van) zou het een prima investering kunnen zijn, maar neem vooral geen financiële adviezen van ons aan.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)