Na de bekendmaking van deze 911 GT3 RS was het wachten op het bericht van Porsche dat ze weer een record in de Groene Hel hadden verbeterd. Ze hebben lang moeten wachten op een zonnige dag, maar nu is er eindelijk een officiële rondetijd op de Nordschleife. In handen van Jörg Bergmeister doet de Porsche 911 GT3 RS er 6 minuten en 49,328 seconden over.

De cijfers liegen niet: de nieuwe 911 GT3 RS is twee seconden slomer dan de oude Porsche 911 GT2 RS in 2017 was. Daarnaast ging de Manthey-Racing-versie van de GT2 RS zes seconden sneller. Maar de stopwatch vertelt niet het hele verhaal. Want is de GT2 RS wel goed vergelijkingsmateriaal?

Porsche 911 GT3 RS op de Nürburgring

Die Porsche 911 GT2 RS kun je bestempelen als een hypercar, met zijn 710 pk. De Porsche 911 GT3 RS heeft een atmosferische motor die een relatief bescheiden 525 pk produceert. Wanneer je bedenkt dat hij zoveel minder vermogen heeft, is een gat van luttele seconden over ruim 20 kilometer een heel puike prestatie.

En krijg nou wat: de Porsche 911 GT3 RS is bijna acht (!) seconden sneller dan de hybride 918 Spyder. Daarnaast win je met de RS-badge ruim tien seconden ten opzichte van de standaard 911 GT3. De nieuwe GT3 RS mag dan geen record hebben, dat betekent niet dat hij er niet toe doet. Toch zat er volgens Bergmeister meer in.

‘We verloren wat downforce door de sterke, optrekkende wind, maar ik ben nog steeds heel blij met de ronde. Voornamelijk op de snelle gedeelten staat de 911 GT3 RS op eenzame hoogte. Hier is hij op het niveau van topklasse-raceauto’s. Hij zet ook een nieuwe standaard op het vlak van remmen.’ Bekijk hieronder de ronde van Bergmeister en geniet.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie