Porsche Taycan Turbo S vs Tesla Model S

Dit keer op droog asfalt

Het gevecht tussen zwaargewichten waar je op zat te wachten. Letterlijk, want de twee wegen nogal wat. We zetten eerst de Porsche Taycan Turbo S eerst tegenover de Tesla Model S Performance in een dragrace. De kwartmijl is kurkdroog, dit keer. Daarna gaan we op pad met de twee auto’s om te kijken wat de sterke punten van beide auto’s zijn. Daarna zoeken we de Autobahn op om te kijken welke auto het verst rijdt op topsnelheid.

Een verduidelijking over deze dragrace

Er zijn wat vragen ontstaan over deze dragrace tussen de Taycan en de Model S. Tijd voor een opheldering.

Uiteraard deden we meerdere pogingen om de uitkomst te bevestigen. Alle vijf de keren dat we de dragrace uitvoerden, won de Taycan met een kleine, maar steeds groeiende marge. De beste kwartmijl-tijd die we noteerden voor de Taycan was 10,69 seconden bij 211,7 km/u. Voor de Tesla was dat 11,23 seconden bij 198,2 km/u.

De waarden voor de Tesla die we in de video publiceerden – 11,08 seconden en 199,5 km/u – hadden we bij een eerdere test al eens gemeten. We gebruikten ze hier opnieuw omdat dit de beste resultaten zijn die we tot op heden met een Model S wisten te behalen, dus we weten dat de auto hiertoe in staat is.

Voor de duidelijkheid: de Tesla Model S stond in de Ludicrous+-modus, de batterij was ‘pre-conditioned’ (opgewarmd) en beide auto’s hadden bij de start van de eerste run zo’n 85 procent lading.

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws