Op het eerste gezicht ziet het er uit als een stuk speelgoed, maar de RC-auto’s moet je serieus nemen. Je kunt het zelfs bijna zo gek maken als echte auto’s. Zo kun je een crate engine bestellen en als je daar niet genoeg power uithaalt, kun je daar weer een supercharger voor bestellen. En het hele zooitje werkt vervolgens zoals een echte motor.

Het achtcilindertje komt van het merk Toyan en heeft een inhoud van 28 cc. Hij loopt op benzine of nitro-benzine en meet schaal één op tien. De viertaktmotor kan tot 12.500 tpm halen en produceert op een piekvermogen 4 pk. Een schattige riem drijft de supercharger aan en je ziet de gaskleppen echt bewegen. Ook gaaf: de V8 heeft een echt koelsysteem dat water rondpompt. De motor weegt ruim 2 kilo.

Het geluid van de mini V8 met supercharger

In de video hieronder zet handyman JohnnyQ90 de V8 met supercharger in elkaar. Na wat mislukte starts komt er wat rook vrij. De startknop blijkt vast te zitten. Na nog wat pogingen krijgt hij de V8 met supercharger aan de praat. Ook laat hij hem horen. Je hoort niet alleen het poppige uitlaatje, maar ook het gehuil van de supercharger.

Wat dat kost? Alleen de motor kost je al zo’n 2.000 euro. Die mag je dan zelf in elkaar zetten. Radiografische bestuurbare auto en alle accessoires moet je er dan nog zelf bij halen. Overigens beschouwen wij de auto als optioneel, want alleen de kleine achtcilinder is al tof om te hebben. Volgend jaar kerst dan misschien?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear