Wat als een icoon uit het verleden zoals de Lotus Type 62 werd gebouwd met kunde en onderdelen van nu? Het antwoord op die vraag biedt het bedrijf Radford. Zij bouwen de Radford Type 62-2 op basis van een Lotus Exige. Net als de goede, oude tijd is er geen aandrijving door elektromotoren. In plaats daarvan ligt er een 3,5-liter V6-motor met supercharger achterin.

Die zescilinder produceert ongeveer 600 pk waarmee een sprintje van 0 naar 100 km/u klaar is in 2,9 seconden. Daar speelt de magnifieke handgeschakelde versnellingsbak ook een rol in. Dat komt niet in de laatste plaats door de ingevingen van Jenson Button, de F1-kampioen van 2009. Hij heeft er samen met de monteurs voor gezorgd dat de Lotus Type 62 een waardig eerbetoon krijgt.

Terwijl de oude 62 alleen gebouwd was voor op het circuit, beschikt zijn opvolger over kentekenplaten. Dat, terwijl er geen assistentie is. Geen ABS, tractiecontrole of stuurbekrachtiging: bij het rijden in de Radford Type 62-2 moet je het zelf uitzoeken. Je dient dus vrij zeker van jezelf te zijn om de auto op de limiet te rijden. Eens zien hoe dicht we bij die limiet durven te komen in dé ontwikkelingsauto.

Rijden met de Radford Type 62-2

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie