‘Ferrari gaat niet spelen met SUV’s. Het is niet in ons DNA’, zei Sergio Marchionne in 2016, toen de opperbaas van de Fiat-groep. Zeven jaar later is er toch een Ferrari die alle eigenschappen van een SUV heeft. Hij staat oog op zijn pootjes en heeft vier portieren en vier stoelen. En toch noemt Ferrari, de Purosangue geen SUV. 

De Purosangue is geen SUV, maar een FUV: een Ferrari Utility Vehicle. Dat is tenminste de mening van het automerk. De naam betekent in het Italiaans ook zoiets als ‘Volbloed’, wat moet aanduiden dat het een échte Ferrari is. Om te kijken of deze nieuwe Ferrari Purosangue echt ruim een half miljoen euro waard is, testen we hem in de sneeuw.

Specificaties van de Ferrari Purosangue

Onder de gigantische motorkap ligt een 6,5-liter V12-motor zonder turbo’s. De twaalfcilinder produceert 725 pk en 716 Nm. De 0-100-tijd is 3,3 seconden en de 0-200-tijd is 10,6 seconden. De topsnelheid is ruim 310 km/u. Toch zijn de cijfertjes niet het hele verhaal. De wegligging, het interieur en zelfs het exterieurontwerp; het klopt allemaal. Bekijk de video hieronder.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)