Wat zegt een sprintje van 0 naar 100 km/u nog in deze tijd? Alle bakken koppel die in een keer vrij komen bij elektrische auto’s maken het bekende spurtje een slappere maatstaf. Ga maar eens na: een Tesla Model 3 Performance jakkert net zo snel naar 100 km/u als een Bugatti Veyron. Tenminste, als je de compleet gestripte Tesla Model 3 van Chris Steinbacher als voorbeeld neemt.

Steinbacher was benieuwd hoeveel sneller de Model 3 zou worden als je hem zo licht mogelijk zou maken. Daarom verdween de hele koets, de stoelen en andere onderdeeltjes die je niet nodig hebt om de auto te laten rijden. Wellicht dat er nog wat grammetjes te winnen zijn met een kuipstoel, speciale wielen en het verwijderen van het middenconsole, maar ach, kleinigheidjes blijf je houden.

De grote vraag van Steinbacher verdiende een antwoord. Daarom trok hij een sprintje van 0 naar 100 km/u om te kijken hoeveel sneller de Model 3 is geworden. Een normale Model 3 Performance trekt in 3,4 seconden van 0 naar 100 km/u. De gestripte Tesla Model 3 haalt een 0-100-tijd van 2,46 seconden. Net zo snel als de Veyron dus.

Advertentie

Reacties

  • Slim heeft op 7 juni 2023 geschreven:

    Geen panel gaps, minder onderdelen die er zo af kunnen vallen. Goed idee hoor!

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie