Als je op de snelweg vijf keer harder wilt rijden dan toegestaan, dan zou je met een Bugatti door wegwerkzaamheden moeten knallen. Dat raden we trouwens af, om meerdere goede redenen, met op de laatste plek de huidige benzineprijzen. Maar zelfs met een Polo GTI kun je het in Nederland vrij bont maken, zo bewijst deze 22-jarige bestuurder tijdens een proefrit.

We snappen wel dat je heel eventjes wilt checken of de motor geen gekke dingen doet als je het gas opentrekt, maar beter zoek je dan even een lange oprit op. Deze bestuurder ging richting het rode toerengebied in Almere, op een plek waar je wegens wegwerkzaamheden op dat moment maar 30 km/u mocht rijden. De politie achtervolgde de Polo met een snelheid van maximaal 166 km/u.

De gemiddelde snelheid kwam uit op 144, dus 114 km/u te hard en bijna vijf keer harder dan toegestaan. Het lijkt erop dat de bestuurder aan het einde van de video doorheeft dat er een agent achter hem rijdt, maar dan is het al te laat. De bestuurder is zijn rijbewijs kwijt. De politie heeft de auto niet geconfisqueerd omdat het autobedrijf geen betrokkenheid kon worden aangerekend.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie