Sommige dagen overmeester jij de Nürburgring, en andere dagen overmeestert de Nürburgring jou – of in ieder geval jouw auto. Het slopende circuit van ruim twintig kilometer vroeg net even te veel van deze Volkswagen Golf R. Iets begeeft het en er komen flinke pluimen rook uit de uitlaten van de Golf met minimaal 300 pk.

Volgens Bram, die de video maakte, viel de schade aan de Volkswagen Golf R mee. Hoewel de klacht iets terminaals lijkt, is de eigenaar van de Golf ervan overtuigd dat zijn carterventilatie de boosdoener is, zo vertelde de Golf-rijder later aan de filmer. Een paar bochten later had de Golf R zijn vermogen weer terug en kon de bestuurder zijn ronde vervolgen.

De carterventilatie haalt overdruk uit de motor als de gasklep dicht zit. Als dat niet gebeurt, dan kan de overdruk de olie naar plekken duwen waar het niet thuishoort, zoals in de cilinders. Als je dan weer op het gas gaat, verbrandt de olie, met rook als gevolg. Wat de oorzaak ook is, het levert een mooi doch onvrijwillig rookscherm op.

Reacties

  • Arlee heeft op 20 juli 2022 geschreven:

    “Turbo seal left the chat”

    Reageer
  • Koos heeft op 19 juli 2022 geschreven:

    Geeft olie een witte rook? Volgens mij is zwart olie, blauw brandstof, wit koelvloeistof… Of zit ik ernaast? “Rook” toch best licht van kleur, lijkt me eerder een koppakking. Motor perst water naar binnen als je je gas los laat en creëert damp, dit stopt als je weer op het gas gaat. Ergens in die richting?

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)