Begin maar alvast met het aanleggen van kerbstones rondom de tafelpoten en regel een pitstraat onder de wasbak. Deze robotstofzuiger haalt maar liefst 60 km/u. En ja, de zuigfunctie werkt nog altijd. Ene Alister Laidlaw uit Australië brak hiermee het record voor de snelste stofzuiger ter wereld. En ja: omgebouwde Roomba heet nu Vroomba.

Het record was een hele klus

Om het officiële Guinness-record te halen, moest de stofzuiger aan wat eisen voldoen. De robot moest nog steeds kunnen stofzuigen, twee motoren en twee wielen hebben, plus alles moest netjes in de behuizing passen. Waar een robotstofzuiger normaal zelf rijdt, moet deze zelf bestuurd worden. Het ding rijdt als een tank: het linkerknuppeltje bestuurt het linkerwiel en het knuppeltje rechts de andere.

Doordat het besturen zo moeilijk ging, heeft Alister enkele modificaties uitgevoerd. Zo kreeg de Vroomba een spoiler, diffuser en betere wielen. Je ziet de snelste robotstofzuiger hieronder in actie. Wou zouden er misschien voor kiezen om de video op stil te laten.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)